Primul set in Champions League

Primul set in Champions League

Remat Zalau a reusit sa-i fure primul set campioanei Germaniei, dupa care a pierdut fara drept de apel urmatoarele trei

VfB Friedrichshafen: Winters, Tichacek, Vemic, Venno, Gontariu, Jose, Rosic – libero. A mai evoluat Zatko. Antrenori: Stelian Moculescu (principal), Ulf Quelle (secund).

CS Remat Zalau: Nagy, Geiger, Margarido, Laza, Afloarei, Nemeth, Feher – libero. Au mai evoluat: Ciortea, Stoian, Borota si Maries. Antrenor: Ovidiu Macarie.

2.200 de spectatori au fost prezenti miercuri seara in Sala Sport Arena, la duelul dintre campioana Germaniei, VfB Friedrichshafen si Remat Zalau. Meciul a durat 86 de minute, la finalul carora nemtii antrenati de Stelian Moculescu au castigat cu scorul de 3 – 1.

Voleibalistii zalauani au avut insa un inceput foarte bun de meci, reusind sa-si adjudece primul set cu scorul de 25 – 23. La primul time-out tehnic scorul era 8 – 5 pentru zalauani, dupa care nemtii au restabilit egalitatea la 11, mergandu-se cap la cap pana la 14. A urmat serviciul gresit a lui Tichacek si atacul in out al zalauanului Gontariu, care au facut ca Rematul sa aiba avantaj (14 – 16) si la al doilea timp tehnic. Pe final, campioana Germaniei a intors rezultatul, avand 23 – 21, dar Rematul a avut puterea de a reveni, castigand patru puncte consecutive si, totodata, setul. Din pacate, a fost singurul set castigat de elevii lui Ovidiu Macarie, acestia pierzand celelalte trei seturi de o maniera mult mai categorica.

Aceasta, din cauza deselor greseli facute, in special la serviciu si pe atac. Totusi, Rematul a castigat primele doua puncte ale actului secund, dupa ce Tichacek a servit in out, iar atacul lui Nagy nu a putut fi blocat. Friedrichshafen a restabilit egalitatea la doi, apoi s-a facut 4 – 4, dupa care scorul a devenit 8 – 4 la primul timp tehnic. Diferenta la cel de-al doilea time-out a fost de sase puncte (16 – 10), nemtii avand acelasi avantaj si la final de set (25 – 19). In setul trei, Geiger si compania au alternat fazele foarte bune, cu cele de incepatori, insa mai multe au fost cele gresite, astfel ca scorul era 8 – 3 la primul timp tehnic. Diferenta a fost de opt puncte la al doilea (16 – 8), iar in final, avantajul gazdelor era chiar de zece puncte (25 – 15). Ultimul set a fost floare la ureche pentru formatia zalauanului Gontariu, Rematul castigand doar 11 puncte pana la final.

Chiar daca echipa zalauana a pierdut jocul, presedintele Liviu Ciupe s-a aratat extrem de fericit de faptul ca Rematul a reusit sa castige un set pe terenul unei foste castigatoare a Ligii Campionilor. Cred ca nimeni nu se gandea ca vom castiga un set pe terenul unei foste castigatoare a Champions League. Baietii au jucat extraordinar in primul set. Cu putina atentie puteam obtine chiar mai mult. Oricum, sunt mandu de aceasta echipa si cred ca le putem face o surpriza placuta zalauanilor in urmatoarele doua meciuri de la Zalau, a declarat Liviu Ciupe, care a servit masa ieri dupa-amiaza impreuna cu jucatorii, la Cluj, dupa care acestia au plecat cu autocarul spre Craiova, pentru meciul de maine, din etapa VIII-a, a Diviziei A1, cu SCM din localitate.

Libero-ul echipei zalauane, Adrian Feher, a declarat ca Rematul a intrat foarte montata in teren si de aceea a reusit sa se impuna in primul set. Primul set l-am castigat fiindca am intrat foarte montati in teren, in timp ce ei (n.r. VfB Friedrichshafen) ne-au subestimat la inceput. I-am surprins in primul set, iar in celelalte seturi am pierdut pentru ca am facut multe greseli la serviciu. In setul doi am gresit cateva mingi usoare. Cu mai multa atentie puteam spera la mai mult, dar lipsa de experienta si-a spus cuvantul. Seturi cred ca vom mai castiga, dar un meci e foarte dificil impotriva unor asemenea echipe. Daca am fi evoluat intr-o alta grupa puteam emite si noi pretentii, este de parere libero-ul campioanei Romaniei.

In celalalt meci al etapei, polonezii de la PGE Skra Belchatow au dispus cu scorul de 3 – 0, pe teren propriu, de campionii Italiei de la Trentino BetClic.

Etapa urmatoare va avea loc in data de 8 decembrie, dupa urmatorul program: Remat Zalau – Trentino BetClic (ora 17), PGE Skra Belchatow – VfB Friedrichshafen (ora 18).

Clasament:

1. PGE Skra Belchatow 2 2 0 6 – 0 6p

2. VfB Friedrichshafen 2 1 1 5 – 4 4p

3. Trentino BetClic 2 1 1 3 – 5 2p

4. Remat Zalau 2 0 2 1 – 6 0p

Leave a Comment