Primarul Şimleului trage primul semnal de alarmă: „Băieţii ar trebui să înceapă să joace volei”

Phoenix Şimleu Silvaniei a avut un debut dezastruos de campionat, pierzând atât meciul din manşa tur a primei faze a Cupei României, cât şi jocurile din primele două etape ale Diviziei A1.

După înfrângerea din urmă cu două săptămâni, de la Piatra Neamţ, 1 – 3, a urmat eşecul de pe teren propriu cu Dinamo, tot 1 – 3, iar sâmbătă, şimleuanii au fost de nerecunoscut. Formaţia condusă de Mircea Abraham şi Marius Oniga a fost invinsă fără drept de apel, din nou la Piatra Neamţ, de această dată în campionat, cu scorul de 0 – 3.
Cele trei înfrângeri nu l-au lăsat indiferent pe primarul Septimiu Ţurcaş, care a tras un semnal de alarmă. „Ultima înfrângere mi-a lăsat un gust foarte amar. Este foarte greu de digerat un asemenea eşec, în ideea în care, eu cred că Piatra Neamţ este sub noi ca valoare. Noi, ca principali finanţatori, ne-am făcut datoria, iar jucătorii sunt la zi cu salariile. Atitudinea lor lasă, însă, de dorit. Practic, suntem ca într-un parteneriat între primărie, echipă şi publicul care vine la ficare meci, iar când una dintre părţi nu-şi respectă sarcinile, există riscul ruperii acestui parteneriat”, a atenţionat edilul Şimleului.
Ţurcaş speră ca în cadrul lotului să nu se fi format „bisericuţe”, fiindcă situaţia s-ar înrăutăţi şi mai mult. „Este clar că există o problemă în echipă, însă sper să nu fie vorba de „bisericuţe”, pentru că, în aceste condiţii, este greu de crezut că lucrurile se vor îndrepta în perioada imediat următoare. Pentru noi era mai importantă o victorie cu Piatra Neamţ în campionat, decât în Cupa României, dar, din păcate, am pierdut ambele jocuri. Sper ca jucătorii să conştientizeze că sunt profesionişti şi că sunt obligaţi să-şi facă datoria, din moment ce nu au nicio restanţă financiară”, a mai precizat Septimiu Ţurcaş.
Phoenix Şimleu Silvaniei va susţine miercuri seara, de la ora 18, meciul retur din prima fază a Cupei României, împotriva celor de la VCM LPS Piatra Neamţ. După 3 – 1 pentru nemţeni, în partida tur, şimleuanii sunt obligaţi să învingă în aceast ăseară cu scorul de 3 – 0, pentru a se califica mai departe fără a fi nevoie de disputarea „setului de aur”. Dacă Phoenix se va impune cu acelaşi scor cu care Piatra Neamţ s-a impus în tur, formaţia calificată în faza următoare a Cupei României se va stabili în urma disputării „setului de aur”.

 

2 Thoughts to “Primarul Şimleului trage primul semnal de alarmă: „Băieţii ar trebui să înceapă să joace volei””

  1. Contribuabil de sub Magura

    Bine ca dam o droaie de bani din contributia noastra la buget ptr. baietii astia…bine ca stiu sa bage la greu haleala in ei la Fiesta! Acasa cu ei acolo unde nu trebuiesc la nimeni, ce arunca altii luam noi pe bani grei de bun!

  2. Anonim

    stai jos Silaghi…nota 4!

Leave a Comment