Primarul Şimleului este realist: „Încă nu putem emite pretenţii în faţa echipei Dinamo”

Phoenix Şimleu Silvaniei a pierdut primul meci din campionat cu scorul de 1 – 3, miercuri seara, în faţa echipei Dinamo, după ce sâmbăta trecută a pierdut cu acelaşi scor meciul de la Piatra Neamţ, din cadrul Cupei României.

Chiar dacă şimleuanii sperau la un rezultat favorabil în faţa „alb-roşilor”, primarul Septimiu Ţurcaş a recunoscut la finalul jocului că Phoenix Şimleu Silvaniei nu poate emite încă pretenţii în faţa echipei Dinamo.
„Aşa se întâmplă în volei, uneori pierzi, altă dată câştigi. Din punctul meu de vedere, Dinamo este o echipă mai bună decât a noastră. Ne-am fi dorit să câştigăm meciul cu Dinamo, dar cred că încă nu putem emite pretenţii în faţa acestei echipe. Meciul a oscilat între agonie şi extaz, iar setul al doilea nu avea ce căuta într-un joc de volei. A fost un mod necorespunzător de a aborda un meci de volei din partea băieţilor. Nu sunt de acord cu atitudinea pe care au avut-o, cum nu sunt de acord cu cea pe care a avut-o Mircea Abraham în setul patru. Se mai întâmplă, însă, şi astfel de momente, având în vedere presiunea din timpul jocului. Sunt destul de mulţumit de joc, chiar dacă am pierdut, fiindcă am întâlnit una dintre cele mai bune echipe ale campionatului”, a declarat edilul oraşului Şimleu Silvaniei.
La fel ca antrenorul Abraham, şi primarul Septimiu Ţurcaş a comentat maniera de arbitraj a băimăreanului Dinu Olăhuţ. „M-a nemulţumit arbitrajul din anumite momente, fiindcă au fost cel puţin patru mingi care erau ale noastre, iar arbitrul le-a acordat punctele respective oaspeţilor. Nu cred că cele patru puncte au influenţat rezultatul final, dar este neplăcut să vezi că eşti dezavantajat, mai ales pe teren propriu”, a mai precizat Ţurcaş.
Phoenix Şimleu Silvaniei va întâlni sâmbătă, în cadrul etapei a II-a, în deplasare, VCM LPS Piatra Neamţ, formaţie în faţa căreia a pierdut sâmbăta trecută, cu scorul de 1 – 3, manşa tur din prima fază a Cupei României. „Putem spune că avem un lot nou, însă jocul echipei începe să se omogenizeze. Sunt mulţumit de felul în care se mişcă echipa, chiar dacă este nevoie de mai multă concentrare în timpul meciului. Spuneam înaintea partidei de la Piatra Neamţ că nu are voie să ne bată o astfel de echipă, dar lipsa de concentrare a făcut să pierdem acel joc. Sperăm, însă, ca băieţii să se mobilizeze mai bine în meciul de sâmbătă şi să ne luăm revanşa în faţa celor de la Piatra Neamţ”, a încheiat primarul Şimleului.
Partida dintre VCM LPS Piatra Neamţ şi Phoenix Şimleu Silvaniei este programată la ora 17, în Sala Sporturilor din Piatra Neamţ şi va fi oficiată de Florin Dragomir şi Alexandru Prodana (ambii din Bucureşti).

Leave a Comment