Premieră în boxul sălăjean: Adrian Popuţea, medaliat cu aur la Cupa României

Pugilistul zălăuan, Adrian Popuţea, a dat lovitura la ediţia din acest an a Cupei României la box, rezervată seniorilor. După opt ani, în care a urcat de fiecare dată pe podium, pugilistul legitimat la CSM Zalău a cucerit sâmbătă, în premieră, medalia de aur. Este pentru prima dată în istoria boxului sălăjean masculin, când un sportiv câştigă aurul la Cupa României rezervată seniorilor.

Adrian Popuţea, care a boxat la categoria +91 de kilograme, a susţinut trei meciuri până a intrat în posesia medaliei de aur. În primul duel, pugilistul antrenat de Ioan Dragoş l-a învins la diferenţă mare de puncte pe Ionuţ Iancu, de la CS Univers Cluj. Semifinala l-a pus pe Popuţea faţă-n faţă cu Lucian Atănăsoaie, originar din Fălticeni, dar care boxează pentru CSM Bacău, considerat favorit câştogarea medaliei de aur. Pugilistul zălăuan s-a impus clar în faţa adversarului, pe care l-a învins prin KO, în repriza secundă. Cu moralul ridicat şi cu o ambiţie foarte mare, Popuţea a avut o evoluţie foarte bună şi în finală. Deşi adversarul său, Adrian Motorga, era cu 25 de kilograme mai greu decât zălăuanul, pugilistul de la CSM şi-a învins adversarul de la Târgu Jiu în repriza a doua, tot prin KO.
„Adrian a avut o evoluţie foarte bună şi ne dorim să aibă aceeaşi comportare şi la finala Campionatului Naţional. Este cea mai importată realizare la Cupa României pentru secţia de box masculin de la CSM Zalău. El a avut şi condiţii bune de pregătire, începând din 10 februarie”, ne-a declarat antrenorul Ioan Dragoş.
„Mă bucur că am câştigat detaşat această medalie. Experienţa de peste zece ani, dar şi ambiţia de a fi în frunte m-au ajutat să obţin această medalie de aur. Sper să repet evoluţia şi performanţa şi la Campionatul Naţional”, a afirmat şi pugilistul Adrian Popuţea.
Un alt sportiv pregătit de Ioan Dragoş, Szabo Robert, favorit şi el la obţinerea unei medalii, a pierdut încă din primul meci, la categoria 75 de kilograme. Zălăuanul a fost învins la diferenţă mică de puncte de dinamovistul Andrei Arădoaie.
Alin Ciupe, sportiv pregătit de Ioan Popa, care a boxat la categoria 64 de kilograme, a pierdut şi el din primul meci, în faţa brăileanului Marian Piţa, cel care a şi intrat în posesia medaliei de aur.

One Thought to “Premieră în boxul sălăjean: Adrian Popuţea, medaliat cu aur la Cupa României”

  1. calin

    Felicitari Adi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Comment