Ploaie de premii la Gala „Laureaţii anului sportiv 2016”

Ploaie de premii la gala „Laureaţii anului sportiv 2016”

Cei mai buni sportivi ai judeţului Sălaj au fost premiaţi joi seara, în cadrul galei „Laureaţii anului sportiv 2016”, ce a avut loc în Sala „Avram Iancu” din cadrul Primăriei Zalău. La fel ca în 2015, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj a alcătuit trei clasamente, unul pentru probele olimpice, altul pentru cele neolimpice şi un al treilea pentru echipele reprezentative ale judeţului.
Paula Todoran a ocupat şi în acest an locul întâi în clasamentul probelor olimpice, fiind urmată de o altă altetă, Daniela Cîrlan. Atletul pregătit de Teodor Bidian, Cătălin Marian, a ocupat poziţia a treia, iar locurile patru şi cinci le-au aparţinut pugiliştilor Sergiu Moraru şi Andreea Ciupe. Un alt atlet al Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, Claudiu Meleg, pregătit tot de Teodor Bidian, s-a situat pe poziţia a şasea, urmat de voleibalistul Răzvan Mihalcea – vicecampion al României cu Volei Municipal Zalău, handbalista Valentina Panici – căpitanul HC Zalău, voleibalistul Rareş Bălean, radioamatoristul Dumitru Butcovan şi pugiliştii Denis Stoica, Iulia Ciupe şi Alexandra Berar.
Antrenorul clubului de arte marţiale Terra-Kid Zalău, Călin Marincaş, a fost desemnat cel mai bun sportiv în clasamentul „neolimpicilor”, urmat de Iulia Cliţan, sportivă în cadrul aceluiaşi club. Paula Andreea Radu, sportivă legitimată la CS Omega Şimleu Silvaniei, a ocupat poziţia a treia, iar locul patru i-a revenit antrenorului de la Dani-San, Dan Chiş. Pal Brigitta şi Dan Poptelecan, ambii sportivi în cadrul clubului CS Terra Kid Zalău, au ocupat locurile cinci şi şase, în timp ce poziţia a şaptea i-a revenit lui Cristian Bolduţ, antrenorul clubului CS Vidalis Zalău. Marius Ilinca, sportiv legitimat la Omega Şimleu Silvaniei, a ocupat locul opt, iar Ştefania Costea, de la CS Dani-San, s-a situat pe poziţia a noua. Pe locul zece s-a situat practicantul de skandenberg de la CS Alfa Zalău, Cristian Pop, iar colegul său de club, Raul Elias Rad, practicant de culturism, a ocupat poziţia a XI-a.
În clasamentul celor trei echipe reprezentative, Volei Municipal Zalău, vicecampioana României în 2016, ocupă prima poziţie, urmată de Handbal Club Zalău, locul trei în Liga Naţională la finalul acestui an. Clubului de fotbal FC Zalău i-a revenit poziţia a treia.
DJST Sălaj a oferit tuturor sportivilor diplome, trofee, tricouri şi buchete de flori. Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat instituţiei pentru evenimentul de joi seara suma de 10.000 de lei, iar jumătate a fost cheltuită pentru achiziţionarea premiilor. Ceilalţi 5.000 de lei au fost împărţiţi sportivilor din cele două clasamente, în funcţie de locul ocupat. Reprezentaţilor celor trei echipe li s-au oferit trofee, diplome şi flori.

4 Thoughts to “Ploaie de premii la Gala „Laureaţii anului sportiv 2016””

  1. Trahanache

    D/na Borbeschi a scris pe facebook, aratandu-se indignata de faptul ca sportivilor clasati pe primele doua locuri nu le-au fost acordate premii in bani, doar diplome, iar premii a cate 2000 lei fiecare au fost atribuite urmatorilor clasati. Daca acest fapt este adevarat, nevand niciun motiv sa cred contrariul, atunci asistam la inca un exemplu (al catelea ?) in care reprezentantii autoritatii locale inteleg sa aprecieze performanta in sport.

  2. Lorena

    Am obosit..nu mai pot..serios..nu mai pot..pt fiecare lucru trebuie să mă lupt de parcă nimic nu mai e normal??
    Să vă explic cum stă treaba pe inţelesul tuturor.Cum se întocmesc clasamentele la cluburi şi la județ.pt a determina cine e cel mai bun sportiv apoi loc,2..3..etc.

    Direcțiile județene de tineret si sport- DJTS-urile -din fiecare județ întocmesc la fiecare sfârșit de an, după un tabel de punctaj al MTS, un clasament al celor mai buni sportivi din fiecare județ.Fiecărui sportiv,în funcție de medalia obținută , i se alocă un număr de puncte .In funcție de importanţa competiţiei nr de puncte este mai mare sau mai mic…Unele competiţii nu punctează chiar dacă eşti medaliat.
    Din nefericire faptul că participi la Jocurile olimpice sau un campionat mondial ,european ,nu punctează aici..deci punctează numai medaliile!!!!Astfel sportivelor de pe locurile 1 si 2 Li s au alocat un nr de puncte în funcție de medaliile obținute în acest an competitional ,la Campionatele naționale ,europene..fiecare unde a participat si a fost medaliată.. si numai pt acest lucru!!!Medalii!! Atât!?
    Aşa deci nu văd de ce sportivele clasate pe primele două locuri în clasament la probele olimpice si antrenorii lor nu au fost premiați ca toţi ceilalți sportivi si antrenori!
    In luna octombrie sportivele si antrenorii au fost premiați pentru cu totul alt lucru şi anume participarea la Jocurile olimpice ,e cu totul altceva , si nu are nici o legătură cu acest clasament!Alea s mere acum sunt pere..???

  3. Trahanache

    Aveti perfecta dreptate, asta a fost si motivul pentru care am scris commentul.
    Acest clasament vizeaza activitatea unui sportiv de-a lungul unui an de zile, iar daca ai stabilit ca este pe locul 1 sau 2, atunci onoreazul si cu un premiu in bani. Se cunoaste ca din punct de vedere material sportivii nu sunt rasplatiti cum se cuvine. Un sportiv trebuie sa se gandeasca ce face dupa ce isi incheie activitatea. Rezultatele unui astfel de tratament s-au vazut la recent incheiata Olimpiada.

  4. Nistor

    vedeti cine face clasamentul si ce aport = 0 are DJTSul si mai ales ce papitoi il conduce ! Ai vedeti cumva pe la competiti sportive de performanta , cum se intampla in majoritatea judetelor ? da de unde ! Iau salarii babane pt nimic , iar cand fac o competitie de sport de masa doar participa , o bifeaza si trimit copii acasa in judet dupa doua ore cu niscai ceva urme de pachete . de ce sa mai fie interes in judet , pt sport de masa ? Cine-i tine in posturi pe acest NIMENI de ani si ani de zile ? Halal , pasionati doar de cafele , Tv si jocuri de carti la serviciu ….si nu numai !

Leave a Comment