Play-off-ul Diviziei A1, o pălărie tot mai mare pentru SCM Zalău

SCM Zalău este departe de a reedita performanţa din sezonul trecut, atunci când a devenit vicecampioană naţională. Formaţia de la poalele Meseşului ocupă locul cinci după 15 etape, la cinci puncte în spatele ocupantei locului patru, Dinamo Bucureşti, dar cu un meci mai mult disputat. Luni seara, zălăuanii au pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 3 – 0 duelul cu Steaua Bucureşti, diminuându-şi tot mai mult şansele la calificarea în play-off.

Primul set a fost cel mai disputat, cu o primă parte în care Zalăul a condus până la 11, când oaspeţii au egalat, apoi au trecut în avantaj, profitând de greşelile apărute pe faza de atac a SCM-ului. Preluarea a funcţionat destul de bine pe tot parcursul meciului, dar blocajul şi, mai ales atacul au fost punctele deficitare ale zălăuanilor. La 15 – 11 în favoarea Stelei, antrenorul Zalăului a solicitat timp de odihnă, iar SCM-ul a egalat la 24. Au urmat, însă, două atacuri ale Stelei, care au închis setul la 26 – 24.

Afectaţi de pierderea primului set, voleibaliştii argentinianului Dielo nu s-au regăsit în multe momente din parţialul secund. La 6 – 2 pentru Steaua, Zalăul a solicitat întreruperea jocului, oaspeţii au continuat să conducă pe tabelă până la final, când s-au impus cu 25 – 18.

În prima parte a celui de-al treilea parţial s-a mers „cap la cap”, dar Steaua s-a desprins din nou în final şi s-a impus cu 25 – 21.

În etapa viitoare, zălăuanii vor evolua tot pe teren propriu, urmând să întâlnească sâmbătă, de la ora 18, SCMU Craiova, formaţie aflată pe locul trei în clasament, la două puncte în spatele Stelei.

SCM Zalău: Liviu Rîpeanu, Aleksander Minic, Andrei Mihalescu, Rareş Bălean, Mihai Coasă, Santos Palacios şi Ignacio Fernandez – libero. Au mai evoluat: Mihail Mărgineanu, Tudor Balu şi Simeon Topuzliev. Antrenori: Horacio Dielo (principal) şi Marius Lazăr (secund)

Leave a Comment