Phoenix Şimleu şi-a asigurat locul opt în Divizia A1

Phoenix Şimleu Silvaniei – LPS Piatra Neamţ 3 – 2 (25 – 22, 23 – 25, 25 – 22, 23 – 25, 15 – 11)

Formaţia pregătită de Mircea Abraham şi Marius Oniga are asigurat locul opt în acest sezon, după ce a câştigat duminică seara partida decisivă din prima fază a play-off-ului, împotriva formaţiei LPS Piatra Neamţ. După 3 – 0 în primul meci, la Şimleu Silvaniei, nemţenii s-au impus cu 3 – 2 pe teren propriu, astfel că echipa care se califica în faza a II-a a play-off-ului avea să se stabilească duminică seara, la Şimleu Silvaniei.
Phoenix a început bine partida şi a intrat cu avantaj de cinci puncte la prima întrerupere tehnică, 8 – 3, dar oaspeţii s-au apropiat la un singur punct până la al doilea time-out tehnic. Şimleuanii au reuşit să se distanţeze, din nou, pe final şi s-au impus la 22. În actul secund, nemţenii au fost cei care s-au aflat mai mult în avantaj şi au reuşit să se impună la 23.
Echipa şimleuană a preluat, din nou, conducerea la seturi, câştigând parţialul al treilea cu acelaşi scor cu care s-a impus în cel de debut. Piatra Neamţ a câştigat actul al patrulea cu 25 – 23 şi a trimis meciul în tie-break. Ajutaţi şi de publicul şimeluan, prezent în număr mare în Sala „Măgura”, voleibaliştii şimleuani au făcut destul de puţine greşeli în setul decisiv, reuşind să-l câştige cu scorul de 15 – 11.
„A fost un meci mai greu decât mă aşteptam. Nu am mai trăit niciodată un asemenea meci. Mă aşteptam să fie o partidă mai uşoară pentru noi, mai ales că jucam pe teren propriu, dar, se pare că acest aspect nu a contat aproape deloc. Ne-am duelat de multe ori în acest sezon, ne cunoşteam foarte bine jocul şi cred că de aceea a şi fost o partidă atât de disputată. Era ultima şansă pentru ambele echipe de a mai putea obţine ceva din acest sezon. Vom juca cu Unirea Dej în faza următoare, unde sper să avem o evoluţie cât mai bună şi să ştergem puţin din evoluţia destul de modestă pe care am avut-o în prima parte a campionatului”, a declarat antrenorul Mircea Abraham.
Calificată în faza a doua a play-off-ului, Phoenix Şimleu Silvaniei va juca împotriva ocupantei locului cinci, Unirea Dej, primul meci fiind programat la Dej, în data de 28 martie. A doua partidă se va juca la Şimleu, în data de 2 aprilie, iar în cazul în care scorul va fi egal după primele două jocuri, partida decisivă se va disputa la Dej, în data de 5 aprilie.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Răzvan Vîlcelean, Ionuţ Rus, Rade Dacovic, Şerban Paşcan, Nikolay Kostadinov, Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Ionuţ Teleleu, Ionuţ Silaghi, Ovidiu Teuşan şi Sergiu Ivan.

Leave a Comment