Phoenix Şimleu s-a prezentat onorabil în Oltenia

SCM”U” Craiova – Phoenix Şimleu Silvaniei 3 – 0 (25 – 15, 25 – 23, 28 – 26)

Deşi a evoluat pe terenul vicecampioanei sezonului trecut, Phoenix Şimleu Silvaniei a avut o prestaţie destul de bună, la fel cum a făcut-o şi în partida anterioară, de pe teren propriu, cu Volei Municipal Zalău.
Debutul de meci a fost disputat, dar după 5 – 5, gazdele s-au desprins şi au intrat cu avans de trei puncte la prima întrerupere tehnică. La 10 – 6 pentru Craiova, antrenorul Mircea Abraham a solicitat primul-time-out tehnic, dar Craiova s-a desprins la şase puncte, 12 – 6. Oltenii lui Dănuţ Pascu s-au aflat tot timpul la conducere, iar la al doilea time-out tehnic au avut patru puncte avans. Pe final, Craiova s-a desprins tot mai mult şi s-a impus la o diferenţă de zece puncte.
Celelalte două seturi au fost mult mai disputate, iar Şimleul a pus probleme serioase vicecampioanei.
Craiova a avut 3 – 1 în debutul actului secund, dar Şimleul a avut o revenire spectaculoasă şi a câştigat şapte puncte consecutiv, intrând cu 8 – 3 la prima întrerupere tehnică. Voleibaliştii de sub Măgura au avut avantaj şi la al doilea time-out tehnic, 16 – 13, dar pe final, Craiova a revenit şi a egalat scorul la 21. Şimleuanii au condus cu 23 – 22, dar următoarele trei puncte le-au aparţinut gazdelor, care s-au impus cu 25 – 23.
Formaţia şimleuană a controlat şi mai bine jocul în actul al treilea, având 8 – 4 şi 16 – 11 la cele două întreruperi tehnice. Formaţia de la poalele Măgurii a avut chiar şi trei mingi de set, după ce a condus cu 24 – 21 în final. Craiova a fost, însă, mai pragmatică şi s-a impus în prelungiri, cu 28 – 26.
În ultima etapă din prima fază a campionatului, CS Phoenix Şimleu Silvaniei va primi vizita penultimei clasate, CSM Bucureşti.

Leave a Comment