Phoenix Şimleu nu poate trece de „complexul” Dinamo

Phoenix Şimleu Silvaniei – Dinamo Bucureşti 0 – 3 (23 – 25, 22 – 25, 22 – 25)

Phoenix Şimleu Silvaniei rămâne fără victorie împotriva echipei Dinamo Bucureşti, în faţa căreia a pierdut duminică seara pentru a şaptea oară consecutiv. Şimleuanii au reuşit să câştige doar trei seturi în faţa formaţiei din Capitală în cei doi ani şi jumătate de la revenirea pe prima scenă a voleiului românesc. Jucătorii pregătiţi de Mircea Abraham aveau foarte mare nevoie de o victorie în partida de duminică, având în vedere că după şapte etape ocupă penultimul loc în clasament, la egalitatea de puncte cu ocupanta ultimului loc, Steaua Bucureşti.
Scorul final al meciului a fost 3 – 0 pentru formaţia din Capitală, iar diferenţa a făcut-o în special blocajul, unde dinamoviştii au avut o evoluţie foarte bună, în timp ce şimleuanii au făcut numeroase greşeli. Nici preluarea şi faza de construcţie nu au funţionat bine în tabăra celor de la Phoenix, iar soluţiile de pe banca tehnică nu au adus plusul de care avea nevoie echipa pregătită de Mircea Abraham.
Phoenix a început cum nu se putea mai bine partida, iar la 5 – 0 l-a obligat pe antrenorul Daniel Rădulescu să solicite întreruperea jocului. Încet, formaţia oaspete şi-a întrat în joc şi s-a apropiat la 10 – 9. Tabela a rătat 16 – 14 pentru şimleuani la cel de-al doilea time-out tehnic, însă, pe fondul unor greşeli la preluare din partea jucătorilor şimleuani, dinamoviştii au întors rezultatul spre final şi s-au impus cu 25 – 23.
Gazdele au mers bine şi în prima parte a actului secund, dar la al doilea time-out tehnic, oaspeţii au avut avantaj minim. Şimleul a avut un moment de sclipire spre final, când au condus cu 20 – 19, dar nu au avut puterea să-şi păstreze avantajul până în final, când Dinamo s-a impus cu 25 – 22.
Actul trei a fost dominat în cea mai mare parte de echipa oaspete. Şimleul a revenit la a doua întrerupere tehnică şi a reuşit să conducă cu 16 – 15, după care au reapărut greşelile, iar dinamoviştii au întors rezultatul, câştigând la fel ca în setul doi cu 25 – 22.
„Am încercat să facem un joc cât mai bun, dar ne-a ieşit numai în anumite momente. Păcat că nu am avut luciditatea necesară şi în finalurile de set. Din păcate, nu am reuşit să scăpăm de „compexul” Dinamo. Am făcut un joc destul de bun, dar, după cum aţi văzut, pierdem şi când jucăm bine. Probabil, va trebuit lucrat mai mult la psihicul băieţilor, fiindcă pe finalurile de seturi, când ar trebui să avem o concentrare maximă, avem o cădere în evoluţie”, a afirmat la finalul partidei antrenorul Mircea Abraham.
„Din păcate, nu doar în meciul de astăzi (duminică, n.r.), ci şi în partidele anterioare am avut o problemă după al doilea time-out tehnic. Probabil, lipsa de încredere în noi, mai ales că am pierdut multe meciuri, este un factor decisiv. Suntem într-un impas foarte mare din care doar noi putem să revenim. Dinamo nu a arătat mai bine decât noi, dar în dreptul lor scrie trei, iar al nostru, zero. Mai am speranţe că vom reveni deşi, nici când jucam la juniori nu s-a întâmplat să pierd atâtea meciuri la rând. Avem susţinere mare din partea spectatorilor care aşteaptă să vadă măcar dorinţă din partea noastră”, a precizat şi Robert Ţuţea, care evoluează pe postul de secund la formaţia şimleuană.
De cealaltă parte, Ionuţ Harbuz crede că diferenţa a făcut-o blocajul, dar şi faptul că Dinamo a avut un serviciu mai bun decât echipa şimleuană. „A fost un meci dificil, având în vedere că la Şimleu sunt mulţi jucători valoroşi. Chiar nu pot să-mi dau seama ce se întâmplă la echipa din Şimleu de nu reuşeşte să lege victoriile, dar noi suntem bucuroşi că am obţinut această victorie de care aveam mare nevoie. Suntem o echipă matură, cu multă experienţă şi valoare şi am ştiut să gestionăm mai bine finalurile de set. Noi am făcut referinţă pe blocaj şi pe serviciu. Am servit foarte bine, ei nu au reuşit să construiască exact ce şi-au dorit, iar în aceste condiţii ne-a fost mult mai uşor la blocaj”, a precizat jucătorul formaţiei din Capitală.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Vlad Moisa, Lucian Tofan, Ionuţ Rus, Vlad Cuciureanu, Ciprian Viţelaru, Robert Ţuţea şi Joel Silva – libero. Au mai evoluat: Ognjen Duduj, Ovidiu Teuşan şi Dan Florea. Antrenori: Mircea Abraham (principal) şi Ovidiu Teuşan (secund)
Dinamo Bucureşti: Antonic Milos, Hirosi Centelles, Marius Şoloc, Bogdan Mureşan, Ionuţ Harbuz, Dimitar Ivanov şi Srdjan Pantelic – libero. A mai evoluat: Bogdan Dobre. Antrenor: Daniel Rădulescu.

One Thought to “Phoenix Şimleu nu poate trece de „complexul” Dinamo”

  1. Anonim

    Am citit cândva în ziar că primarul a zis că nu le mai dă bani. Sper că se ține de cuvânt, condițiile fiind întrunite (adică ăștia pierd orice meci).

Leave a Comment