Phoenix Şimleu, fără replică pe terenul echipei Dinamo

Dinamo Bucureşti – Phoenix Şimleu 3 – 0 (25 – 18, 25 – 19, 25 – 18)

Voleibaliştii şimleuani sperau să înceapă returul Diviziei A1 cu o surpriză chiar pe terenul echipei Dinamo, deşi antrenorul Mircea Abraham a avut mulţi jucători accidentaţi. Pe teren, lucrurile au stat cu totul altfel. Dinamo, o echipă bine închegată, cu jucători consacraţi, nu a avut nevoie decât de o oră şi 15 minute pentru o victorie în trei seturi în faţa Şimleului.
Voleibaliştii şimleuani nu au avut o preluare prea bună, iar blocajul a funcţionat de prea puţine ori ca Phoenix să poată emite pretenţii de la acest meci. Sajnberger a evoluat accidentat şi în faţa dinamoviştilor, la fel cum a făcut-o în urmă cu o săptămână, pe terenul celor de la CSM Bucureşti. Cu un lot retrâns la dispoziţie, antrenorul Mircea Abraham nu a avut multe soluţii, fiind nevoit să-l folosească pe al doilea libero, Paul Olar, pe postul de secund.
Dinamo a ştiut să speculeze fiecare greşeală a şimleuanilor şi şi-a creat rapid un avantaj liniştitor, obligându-l pe Mircea Abraham să solicite time-out la scorul de 7 – 2. După 8 – 5 la primul time-out tehnic, gazdele s-au desprins, din nou, la cinci puncte, 12 – 7, moment în care Abraham a mai încercat o dată să-şi readucă echipa în joc. Tot Dinamo a fost echipa mai bună, distanţându-se şi mai mult pe final şi câştigând cu 25 – 18.
Şimleul a început mai bine actul secund, dar a reuşit să ţină pasul cu formaţia dinamovistă doar până la scorul de 5 – 5. Gazdele au început recitalul şi s-au desprins la 8 – 5 la primul time-out tehnic, iar la cea de-a doua întrerupere tehnică au intrat cu avans de şapte puncte, 16 – 9. Diferenţa a continuat să se menţină până la final, iar formaţia bucureşteană s-a impus cu 25 – 19.
Parţialul trei a avut acelaşi istoric ca primele două. Dinamo a intrat cu 8 – 5 la time-out-ul tehnic, după un început ceva mai echilibrat de set, dar în partea a două s-a desprins decisiv. La 6 – 12, Abraham a avut o ultimă încercare de a-şi remonta echipa, cerând întreruperea jocului, dar a fost în zadar. Jucătorii Phoenix-ului îşi consumaseră bateriile, iar pentru dinamovişti a fost destul de simplu să se impună la 18.
Dinamo: Despotovski, Roman, Şoloc, Mureşan, Brcic, Drăghici, Gavrilovic (libero). A mai evoluat: Bogdan Dobre. Antrenor: Daniel Rădulescu
Phoenix Şimleu: Toth, Vâlcelean, Rus, Silaghi, Sajnberger, Paşcan, Mărieş (libero). Au mai evoluat: Sergiu Ivan, Paul Olar, Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga

 

Leave a Comment