Peste 200 de copii se vor întrece într-o competiţie inedită la Zalău

„Şcoala Generaţiei Unificate” este proiectul prin care, peste 200 de copii din Sălaj, cu şi fără dizabilităţi intelectuale, se vor întrece miercuri, 17 mai, începând cu ora 9:30, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” din Zalău. Este una dintre cele mai cuprinzătoare iniţiative pentru aducaţie incluzivă a tinerilor cu şi fără dizabilităţi, acestui proiect alăturându-se Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Speranţa Zalău şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Şimleu Silvaniei, ambele instituţii fiind finanţate de Consiliul Judeţean Sălaj.

„Școala Generației Unificate” promovează acceptarea, respectul și toleranța în școli, contribuind major la crearea un mediu școlar incluziv pentru elevii cu și fără dizabilități, aducând know-how și o percepție pozitivă asupra diversității. 5.200 de elevi vizează acest proiect în România, aceştia fiind implicaţi în activităţi educaţionale şi sportive unificate (fotbal, baschet, gimnastică şi fitness).

„Școala Generației Unificate” este un proiect al Fundaţiei Mondiale “Special Olympics”, iar în România a luat fiinţă în urmă cu 18 ani, fiind ajutaţi peste 27.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi să fie cetăţeni activi ai comunităţii. “Special Olympics” încearcă să creeze o lume mai bună prin favorizarea acceptării și incluziunii tuturor oamenilor, luptând împotriva pasivității, nedreptății și a intoleranței. Există peste 200 de milioane de persoane cu dizabilități intelectuale la nivel mondial, în România fiind aproximativ 130.000.

 

2 Thoughts to “Peste 200 de copii se vor întrece într-o competiţie inedită la Zalău”

  1. […] „Şcoala Generaţiei Unificate” este proiectul prin care, peste 200 de copii din Sălaj, cu şi fără dizabilităţi intelectuale, se vor întrece miercuri, 17 mai, începând cu ora 9:30, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” din Zalău. Este una dintre cele mai cuprinzătoare iniţiative pentru aducaţie incluzivă a tinerilor cu şi fără dizabilităţi, acestui proiect alăturându-se Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Speranţa Zalău şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Şimleu Silvaniei, ambele instituţii fiind finanţate de Consiliul Judeţean Sălaj. „Școala Generației Unificate” promovează acceptarea, respectul și toleranța în școli, contribuind major la… Citeste mai mult […]

  2. […] „Şcoala Generaţiei Unificate” este proiectul prin care, peste 200 de copii din Sălaj, cu şi fără dizabilităţi intelectuale, se vor întrece miercuri, 17 mai, începând cu ora 9:30, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” din Zalău. Este una dintre cele mai cuprinzătoare iniţiative pentru aducaţie incluzivă a tinerilor cu şi fără dizabilităţi, acestui proiect alăturându-se Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Speranţa Zalău şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Şimleu Silvaniei, ambele instituţii fiind finanţate de Consiliul Judeţean Sălaj. „Școala Generației Unificate” promovează acceptarea, respectul și toleranța în școli,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment