Peste 120 de participanţi, la „Crosul Tineretului” de la Jibou

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru toţi”, Casa de Cultură Jibou şi Primăria Jibou a organizat prima ediţie a „Crosului Tineretului” la Jibou. Peste 120 de iubitori de mişcare s-au prezentat la startul concursului, competiţie organizată la şase categorii.
La prima categorie, cea pentru elevii de clasele VII – VIII, au participat şi sportivi din clasele V şi VI, dornici de a face mişcare. Cursa feminină, cea de 400 de metri, a fost câştigată de Teodora Ciocan, de la Şcoala Gimnazială”Lucian Blaga” Jibou, iar la masculin, în cursa de 600 de metri, primul care a trecut linia de sosire a fost Claudiu Silaghi, de la Liceul Tehnologic „Octavian Goga”.
Cursa feminină din ciclul liceal a fost câştigată de Tania Cherecheş, iar cea masculină, de Daniel Pop, ambii elevi la Liceul Teoretic „Ion Agărbiceanu” din Jibou.
Cursa de open nu s-a bucurat de o prezenţă atât de numeroasă ca şi cele din ciclul gimnazial şi liceal. La feminin, cursa a fost câştigată de Paula Amina Surdu de la Spitalul Orăşenesc din Jibou, iar cursa masculină a fost câştigată de Dan Mirşidan, profesor de educaţie fizică la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” din Jibou.
„Prin acest eveniment am încercat să găsim împreună cu antrenorii de la CSS, CSM Zalău şi LPS „Avram Iancu” Zalău câteva elemente talentate care vor putea face pasul în viitorul apropiat spre atletismul de performanţă. Obiectivul propus a fost atins, acela de a avea cel puţin 100 de participanţi şi de a promova activitatea fizică şi alergarea. Mulţumim tuturor partenerilor şi reprezentanţilor mass-mediei locale care s-au implicat în organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment”, a declarat Adrian Fărcaş, directorul DJST Sălaj.
Organizatorii au acordat la final diplome pentru toţi participanţii, tricouri pentru primii zece clasaţi la fiecare categorie, medalii pentru sportivii de pe podium şi patru vacanţe gratuite cu câte două nopţi de cazare la Tabăra Tusa.
Directorul DJST Sălaj a mai precizat că doreşte ca acest eveniment să se organizeze şi în anii următori.

Leave a Comment