Paula Todoran şi Iulia Cliţan, sportivii anului 2017 în Sălaj

Direcţia Judeţeană pentru Pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj a făcut public clasamentele celor mai buni sportivi ai judeţului în anul 2017. La fel ca în ultimii ani, instituţia condusă de Adrian Fărcaş a întocmit şi de această dată trei clasamente, unul pentru cei care practică sporturi olimpice, altul pentru cei de la sporturile neolimpice, iar al treilea este un clasament cu cele mai bune trei cluburi din judeţ.
În clasamentul sporturilor olimpice, nu a avut loc nicio modificare la vârf faţă de anii anteriori, alteta Paula Todoran fiind desemnată şi în acest an cel mai bun sportiv al judeţului.
Clasamentul sporturilor neolimpice a suferit, însă, modificări faţă de anii anteriori, locul întâi fiind ocupat în acest an de karateka Iulia Cliţan, sportivă legitimată la CS Terra Kid Zalău, dublă campioană mondială şi naţională la senioare. Aceasta l-a devansat pe fostul său antrenor Călin Marincaş, cel care a fost desemnat în ultimii ani sportivul anului în clasamentul neolimpicilor.
Paula Todoran a devenit în acest an campioană balcanică la cros cu echipa României, iar la Campionatul European de Cros, a obţinut medalia de argint. Atleta pregătită de Mirel Seişanu a mai obţinut o medalie în acest an, bronz la Campionatul Naţional de Atletism, în proba de 10.000 de metri.
Pugilistul Adrian Popuţea ocupă locul secund cu medalia de argint obţinută la Campionatul Naţional, în cadrul categoriei plus 91 de kilograme, fiind învins în finală de campionul mondial, Mihai Nistor.
Ana Maria Dragut, reprezentanta echipei HC Zalău la Campionatul Mondial din Germania, ocupă poziţia a treia. Dragut a câştigat în acest an medalia de bronz în Liga Naţională cu echipa zălăuană. Handbalista este urmată în clasament de voleibalistul Răzvan Mihalcea, campion al României în acest an cu Volei Municipal Zalău.
Clasamentul este completat de pugilistul de la CSM Zalău, Sergiu Moraru (bronz la Campionatul Naţional) – locul IV, urmat de atleta de la LPS „Avram Iancu” Zalău, Sarkany Rachel (bronz la Campionatul Naţional).
Locurile şapte, opt şi nouă sunt ocupate de pugiliştii Andreea Ciupe, Darius Forai şi Paul Magdaş, toţi trei de la CSM Zalău. Andreea Ciupe a devenit vicecampioană naţională în acest an, iar următorii doi au fost medaliaţi cu bronz la „Naţionale”.
În „Top 10” a fost inclus şi Paul Şomoi, campion naţional în acest an cu Volei Municipal Zalău.
Clasamentul „neolimpicilor” este dominat de sportivii de la CS Terra Kid Zalău. Iulia Cliţan este urmată pe podium de alţi doi sportivi de la Terra Kid, Ana Popescu (triplă campioană mondială de junioare şi dublă campioană naţională la tineret). Locul trei este ocupat de Horaţiu Lixandru, cvadruplu campion mondial de tineret şi dublu campion naţional.
Devenit în ultimii ani cel mai bun sportiv al judeţului în probele neolimpice, Călin Marincaş ocupă în acest an poziţia a patra, devenind campion şi vicecampion mondial, dar şi campion şi vicecampion naţional.
Locurile cinci şi şase sunt ocupate de alţi doi sportivi de la Terra Kid Zalău, Rareş Maier (triplu campion mondial de tineret şi triplu vicecampion naţional) şi de Vlad Popescu (campion mondial de seniori).
Paula Radu, de la CS Omega Şimleu Silvaniei, ocupă locul şapte, sportiva şimleuană devenind vicecampioană europeană şi triplă medaliată cu bronz la Campionatul European. Paula Radu a devenit şi campioană naţională în acest an.
Adrian Creţ, sportiv legitimat la CS Dani-San Zalău, ocupă locul opt, fiind medaliat cu bronz în acest an la Campionatul European şi la Campionatul Mondial de veterani.
Cristian Duţă, sportiv de la CS Terra Kid Zalău, se situează pe poziţia a IX-a, devenind campion mondial şi medaliat cu bronz la „Mondiale”. Un alt sportiv de la Terra Kid Zalău, Dan Poptelecan, „închide” clasamentul, acesta devenind campion mondial, dar şi medaliat cu argint şi bronz la Campionatul Mondial.
Gala „Laureaţii Anului Sportiv 2017” este programată marţi, 19 decembrie, la ora 16, în sala de spectacole a clădirii „Transilvania”.

One Thought to “Paula Todoran şi Iulia Cliţan, sportivii anului 2017 în Sălaj”

  1. Anonim

    Felicitari Iulia., pentru locul ocupat, medaliile obtinute si pentru ca ai reusit sa-l intreci pe fostul tau antrenor !!!

Leave a Comment