Paula Todoran, la al treilea titlu balcanic din carieră

Ediţia din acest an, cea cu numărul 62 a Campionatului Balcanic de Cros a fost una memorabilă pentru Paula Todoran. Atleta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău şi pregătită de Mirel Seişanu a obţinut medalia de aur, devenind campioană balcanică la finalul cursei ce a avut loc duminică, la Botoşani.
Paula Todoran venea după o cursă nu foarte reuşită, la Campionatul Naţional de Cros, unde a obţinut locul cinci, calificându-se la Balcaniada de la finele săptămânii trecute. Balcaniada, însă, a pregătit-o mai bine, abordând cursa mult mai concentrată şi mai stăpână pe sine.
„Am analizat împreună traseul cu o zi înainte de concurs, iar Paula a respectat în totalitate tactica pe care am stabilit-o. I-am spus că este cea mai experimentată dintre participante şi că va terebui să aibă şi un gram de răutate în timpul cursei pentru a obţine un rezultat bun. Ne-am propus să facă o cursă bună şi să prindem Europenele, dar nu am avut ca obiectiv titlul balcanic. La finalul cursei i-am spus că este ca şi cum ar trăi a doua tinereţe. Faţă de Campionatul Naţional de Cros, Paula a făcut o cursă mult mai bună din toate punctele de vedere. La Naţionale a alergat în pantofi cu cuie şi nu s-a simţit foarte confortabil, iar acum, organizatorii au măturat frunzele până la stratul de pământ, putând alerga în adidaşi”, a declarat antrenorul Mirel Seişanu.
În cursa de la Botoşani nu a luat startul Ancuţa Bobocel, însă ea va face parte din echipa României care va participa la Campionatul European de Cros din 9 decembrie, ce va avea loc în Olanda.
„M-am simţit mult mai bine decât la Naţionalele de Cros. Este un rezultat foarte bun, este rodul unei munci grele, pe care doar sportivii de performanţă o cunosc în detaliu. Sunt alergătoare de maraton, iar faptul că am devenit campioană balcanică la cros este o satisfacţie şi mai mare”, a afirmat şi sportiva.
Primul titlu balcanic a fost obţinut de Paula Todoran în perioada junioratului, tot la cros, iar al doilea, la senioare, într-o cursă de maraton.
Începând din 17 noiembrie, Paula Todoran va efectua un stagiu de pregătire la Băile Felix alături de echipa naţională a României care va participa la Europenele din Olanda.
Ultima verificare înaintea cursei din Olanda va fi duminică, „Crosul 15 Noiembrie” de la Braşov.
Crosul 15 Noiembrie, ajuns la ediţia a 29-a, se va desfăşura duminică, 11 noiembrie 2018, pe traseul pe care muncitorii de la Fabrica de Autocamioane au mers în centrul Braşovului. La competiţie vor putea participa atât sportivi amatori, cât şi profesionişti.

Leave a Comment