Paula Todoran explică eşecul de la Mondiale

„Cu toată ambiţia pe care am avut-o, mi-a fost imposibil să termin cursa în starea în care m-am aflat”, explică Paula Todoran

Prima cursă de maraton din cadrul unui Campionatului Mondial de Atletism a fost cu ghinion pentru atleta zălăuană Paula Todoran, aceasta fiind nevoită să abandoneze după ce a parcurs 32 de kilometri. Sportiva susţine că s-a acomodat cu fusul orar şi cu clima din China, aflându-se într-o formă bună la startul cursei. Problemele au apărut între kilometrul 27 şi 28, iar după 32 de kilometri a fost nevoită abandoneze.
„La momentul startului am fost foarte bine, m-am acomodat cu fusul orar şi chiar cu clima din China. Nu am avut probleme din această cauză…Problema a apărut în timpul cursei, după jumătatea distanţei, mai exact la kilometrul 27 spre 28. Am fost nevoită să mă opresc pentru prima dată din cauza unei crize biliare care mi-a provocat o stare de rău cumplită, am vomitat, iar după ce mi-am revenit puţin, am reînceput să alerg. Pentru scurt timp am fost pe tempoul din cursa, dar a fost ceva de moment, pentru că starea de rău a revenit mai profund. Cu toate ca mi-am dorit foarte mult să termin cursa, având această stare, toata ambiţia nu a fost suficientă pentru a învinge greutăţile cauzate de starea de sănătate. Mi-a fost imposibil să termin cursa într-o astfel de stare şi, cu toata ambiţia pe care am avut-o, a trebuit să mă recunosc învinsă prematur”, a explicat Paula Todoran.
Campionatul Mondial de Ateltism a avut loc în perioada 23 – 30 august, la Beijing, iar delegaţia României a fost alcătuită din 17 sportivi.
67 de atlete au luat startul la cursa de maraton, iar 13 sportive au fost nevoite să abandoneze, printre ele şi Paula Todoran.
Campioană mondială a devenit etiopianca Mare Dibaba, urmată pe podium de kenyanca Helah Kiprop şi de Eunice Kirwa.

One Thought to “Paula Todoran explică eşecul de la Mondiale”

  1. Anonim

    doar sa ajungi acolo, la o competitie de nivelul asta, e o mare performanta. O felicit!

Leave a Comment