Paula Todoran, bronz la Campionatul Naţional de Atletism

Cu patru zile înaintea plecării în stagiul de pregătire de la Băile Felix, ultimul dinaintea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, atleta Paula Todoran a luat startul în cursa de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional de Atletism rezervat seniorilor şi tineretului şi desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca.
Atleta zălăuană a urcat pe ultima treaptă a podiumului la final, obţinând medalia de bronz.
„Am dorit să fac o verificare înainte de Jocurile Olimpice şi într-o cursă de 10.000 de metri. Simţeam o datorie morală faţă de clubul CSM Zalău, care mă susţine de 16 ani. Sunt înaintea unei competiţii foarte importante, Jocurile Olimpice şi ar trebui să fiu susţinută de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, ceea ce nu se întâmplă. Aşa că, am dorit să reprezint clubul şi în această competiţie de la Cluj-Napoca. Sunt mulţumită de rezultat. Şi acest concurs a vizat pregătirea pentru Jocurile Olimpice”, a declarat Paula Todoran.
Atleta pregătită de Mirel Seişanu a parcurs cei 10.000 de metri în 34 de minute, nouă secunde şi zece sutimi, timp ce reprezină a treia cea mai bună performanţă din carieră, într-o cursă de 10.000.
„Din punct de vedere al timpului înregistrat la final, pentru mine, este a treia cea mai bună performanţă din carieră în proba de 10.000 de metri. Este un rezultat chiar foarte bun. A fost o cursă întinsă la început, pe urmă, o porţiune de tatonare, după care am trecut la conducerea cursei şi să alerg în tempo-ul pe care mi l-am şi propus”, a mai precizat atleta.
Campioană naţională a devenit Monica Mădălina Florea, de la CAM Sighişoara, urmată de Roxana Birca, de la Steaua Bucureşti.
Zalăul a avut reprezentant în cursa de 10.000 de metri şi la masculin, pe Gruia Luca, de la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău. Atletul pregătit de Mirel Seişanu s-a clasat pe poziţia a şaptea la tineret, cu timpul de 34 de minute, 51 de secunde şi 88 de sutimi. Tot la masculin, dar în cursa de 5.000 de metri, au luat startul Claudiu Meleg şi Marian Cătălin, atleţi legitimaţi tot la LPS „Avram Iancu” Zalău, pregătiţi de Teodor Bidian. Meleg s-a situat pe poziţia a zecea la tineret, iar Marian pe locul 14. De la CSS Zalău a paticipat Andrei Oneş, pregătit de Nelian Ianchiş, care s-a situat pe locul 18 la tineret. Un alt altet de la CSS Zalău, Raul Crecan, s-a clasat pe locul opt la tineret în cursa de 800 de metri.

Leave a Comment