Paul Parnău, vicecampion naţional la atletism

Sportivul legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a obţinut două medalii la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de atletism, rezervat juniorilor I, argint în proba de 10.000 metri şi bronz în cursa 5.000 metri

După ce a obţinut medalia de bronz în proba de 3.000 metri la Campionatul Naţional de atletism, rezervat juniorilor şi organizat în sală, în luna februarie, atletul Paul Parnău a reuşit să urce chiar de două ori pe podium la ediţia de vară, organizată la finalul săptămânii trecute, pe Stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Capitală. Sportivul legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău şi pregătit de Lucian Bârlogeanu a luat startul atât în proba de 10.000 metri, cât şi în cea de 5.000 metri plat, reuşind să urce pe podium la finalul ambelor curse.
Cel mai bun rezultat obţinut de Paul Parnău s-a înregistrat în cursa de 10.000 metri, la finalul căreia, atletul zălăuan a obţinut medalia de argint cu timpul de 32 de minute, 19 secunde şi 68 de sutimi. Primul loc i-a revenit atletului Andrei Leanca, de la CSM Dorna, care a terminat cursa de 10.000 metri cu timpul de 32 de minute, 15 secunde şi 92 de sutimi. Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de Vasile Alexandru Maier, de la CSS Blaj, acesta înregistrând la finalul cursei un timp de 32 de minute, 29 de secunde şi 79 de sutimi. În cadrul acestei probe au mai luat startul Gruia David Luca, sportiv legitimat tot la LPS „Avram Iancu” Zalău, care a ocupat locul 12 la final, cu timpul de 35 de minute, 47 de secunde şi 66 de sutimi. Dan Alexandru Ladanyi, atlet legitimat la CSS Zalău, a terminat cursa pe locul 16, cu timpul de 40 de minute, 40 de secunde şi 19 sutimi.
În proba de 5.000 metri, Paul Parnău s-a clasat pe locul trei, înregistrând la final timpul de 15 minute, 20 de secunde şi 10 sutimi, fiind depăşit în clasament de Laviniu Mădălin Chiş (15:03.24), de la LPS – CSM Oradea şi de Ionuţ Marius Dumitru (15:15.24), de la CS Târgovişte. Fiind în primul an la categoria juniori II, Cătălin Marian s-a clasat pe locul cinci în această cursă, timpul înregistrat de acesta fiind de 15 minute, 33 de secunde şi 46 de sutimi. Tot la 5.000 metri plat, Claudiu Meleg, un alt sportiv de la LPS „Avram Iancu” Zalău, s-a clasat e locul 12, cu timpul de 16 minute, 9 secunde şi 53 de sutimi.
De la LPS „Avram Iancu” Zalău a mai participat Denisa Şomai, care, în ciuda faptului că este doar în primul an la junioare II, a reuşit să termine pe locul şapte cursa de 3.000 metri obstacole, stabilind record personal cu timpul de 11 minute, 51 de secunde şi 38 de sutimi. Şi Patricia Prodan a stabilit record personal în cursa de 5.000 metri, atleta zălăuană terminând cursa în 19 minute, 35 de secunde şi 7 sutimi. Patricia Prodan a stabilit record personal şi în proba de 3.000 metri, parcurgând diastanţa în 10 minute, 57 de secunde şi 67 de sutimi.
„Rezultatele obţinute de sportivii noştri sunt meritorii şi ne dau speranţe pentru competiţiile din anii următori. Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău” are sportivi de perspectivă, iar când spun acest lucru mă gândesc, în primul rând, la Paul Parnău, Claudiu Meleg, Cătălin Marian, Patricia Prodan, Denisa Şomai şi Gruia David Luca”, a afirmat antrenorul Teodor Bidian.
Atleţii care au reprezentat Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău la Campionatul Naţional sunt pregătiţi de profesorii Mirel Seişanu, Teodor Bidian şi Lucian Bârlogeanu.
La ediţia din acest an a „Naţionalelor” rezervate juniorilor I au fost prezenţi 449 de atleţi, dintre care 185 au concurat la feminin şi 264, la masculin de la 106 cluburi din ţară.

 

One Thought to “Paul Parnău, vicecampion naţional la atletism”

  1. Anonim

    Felicitari Paul

Leave a Comment