O zălăuancă a devenit golgetera Ligii Naţionale de handbal feminin

Zălăuancă de origine, Alina Czeczi, cum era cunoscută înainte de căsătorie, a avut o prestaţie foarte bună în actuala ediţie a Ligii Naţionale de handbal feminin. Chiar dacă echipa la care evoluează, HC Dunărea Brăila, a ocupat doar locul nouă, handbalista care evoluează pe postul de extremă a cucerit în acest an titlul de cea mai bună marcatoare, primind din partea Federaţiei Române de Handbal Trofeul „Simona Arghir-Sandu”.

„Sunt foarte fericită şi mulţumită pentru ceea ce am realizat în acest an. Nu a fost un an foarte bun ţinand cont de locul în campionat pe care l-am ocupat în acest sezon, dar am realizat ceea ce cred că fiecare jucătoare îşi  doreşte să obţină: titlul şi trofeul de golgheter. Mi-am dorit foarte mult acest titlu şi cu multă muncă şi dorinţă am reuşit să îl obţin. Le mulţumesc fetelor pentru că m-au ajutat, mulţumesc antrenorului pentru că a avut încredere în mine şi mulţumesc conducerii şi suporterilor pentru sustinerea pe care mi-au oferit-o. A fost un campionat plin de emoţii şi de surprise, au fost meciuri palpitante, cu multe răsturnări de scor”, ne-a declarant extrema dreaptă a Brăilei.

Handbalista a terminat sezonul cu 180 de goluri, având o medie de 7,5 goluri pe meci, înscriind cu 20 de goluri mai mult decât ocupanta locului secund.

Alina Vătu a început handbalul în clasa II-a, la CSS Zalău, iar în 2006 a fost promovată la echipa de senioare, condusă de Gheorghe Tadici. În 2013 s-a transferat la HC Dunărea Brăila, a evoluat o perioadă scurtă de timp şi la Măgura Cisnădie, apoi a revenit la formaţia brăileană.

Trofeul “Simona Arghir-Sandu” se acordă la fiecare final de sezon celei mai bune marcatoare începând cu ediţia 1999 – 2000. Recordul de goluri îl deţine fostul pivot al Oltchimului, Ionela Stanca Gâlcă, cu 271 de reuşite în ediţia 2006 – 2007.

 

Leave a Comment