O zălăuancă a arbitrat la Campionatul European de Tenis de Masă

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost timp de nouă zile gazda ediţiei din acest an a Campionatului European de Tenis de Masă rezervat cadeţilor şi juniorilor, iar în delegaţia de arbitri care au oficiat la acest eveniment s-a regăsit şi o zălăuancă. Este vorba de Gabriella Iosif, fost profesor şi antrenor de tenis de masă la CSS Zalău până în urmă cu patru ani, actualmente profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” din municipiu.

„Am arbitrat foarte multe meciuri, aproximativ 9 jocuri în fiecare zi, foarte apropiate valoric. Cel mai important meci a fost o semifinală de dublu junioare, dintre Serbia şi Rusia+Franţa. Dar, în diferite etape ale concursului, am arbitrat sportivi care au câştigat titlul european. A fost cea mai frumoasă experienţă din carieră”, ne-a declarat Gabriella Iosif.

Zălăuanca a fost prezentă şi la Campionatul European din 2017, din Portugalia, dar spune că cel de la Cluj-Napoca a fost unul deosebit.

„Acest concurs a fost unul deosebit din toate punctele de vedere. A fost un concurs organizat la cele mai înalte standarde europene. Sunt mândră că am putut face parte din echipa arbitrilor care au oficiat la acest eveniment. Am trăit momente pline de adrenalină, de emoţie şi de bucurie. Delegaţia României a obţinut două medalii de aur, două de argint şi şapte de bronz, rezultate în urma cărora suntem locul trei pe naţiuni la nivel european”, a mai precizat Gabriella Iosif.

Sălăjeanca a mai participat la o competiţie internaţională în calitate de arbitru, în 2016, la Top 12 Europa – juniori, concurs desfăşurat la Buzău, iar invitaţia la cele două „Europene” a venit în urma prestaţiilor bune avute atât la Top 12, cât şi la celelalte competiţii naţionale. Gabriella Iosif speră ca în viitor să devină, însă, arbitru internaţional.

„Sper ca în viitor să reuşesc să obţin statutul de arbitru internaţional. Acest examen se susţine din doi în doi ani, în limba engleză, iar eu nu l-am promovat pe cel din acest an. Mă voi pregăti în continuare şi sper să reuşesc data viitoare, chiar dacă este un examen foarte dificil”, a mai precizat fosta antrenoare de la CSS Zalău.

 

 

Leave a Comment