O şimleuancă reprezintă România la Campionatul European de Box

Localitatea italiană, Montesilvano este gazda ediţiei din acest an a Campionatului European de Box rezervat juniorilor, eveniment la care va fi prezentă şi România cu o delegaţie. Echipa condusă de antrenorii Adrian Lăcătuş, Mihaela Lăcătuş, Constantin Gălbenuşă şi Luminiţa Turcin va avea în componenţă şapte pugiliste, printre care şi şimleuanca Diana Tănăsescu. Sportiva pregătită de Adrian Popuţea şi Adrian Dragoş va boxa la categoria 70 de kilograme, fiind a doua prezenţă la o astfel de competiţie, prima fiind în 2021, când pugilista de la CSM Zalău a ocupat locul 5.

Din lotul României mai fac parte: Ştefania Gabriela Ţăndărescu (cat. 46 kg), Luciana Petrache (cat. 50 kg), Bianca Ignat (cat. 57 kg), Maria Daiana Andor (cat. 60 kg), Amalia Niţă (cat. 66 kg) şi Alexandra Bercea (cat. +80 kg).

Diana Tănăsescu va intra în competiţie vineri, 30 septembrie, urmând să o întâlnească în primul meci pe irlandeza Byrne Jodie. La categoria şimleuancei, mai boxează pugiliste din Azerbaidjan, Turcia, Ucraina, Italia, Germania şi Polonia.

Diana Tănăsescu este cel mai bun produs la ora actuală al boxului feminin sălăjean, devenind campioană a României la categoria ei de greutate în ultimii patru ani, dar şi câştigătoare a Cupei României în ultimii trei ani.

foto:Cristian Moldovan

 

2 Thoughts to “O şimleuancă reprezintă România la Campionatul European de Box”

  1. […] Localitatea italiană, Montesilvano este gazda ediţiei din acest an a Campionatului European de Box rezervat juniorilor, eveniment la care va fi prezentă şi România cu o delegaţie. Echipa condusă de antrenorii Adrian Lăcătuş, Mihaela Lăcătuş, Constantin Gălbenuşă şi Luminiţa Turcin va avea în componenţă şapte pugiliste, printre care şi şimleuanca Diana Tănăsescu. Sportiva pregătită de Adrian Popuţea şi Adrian Dragoş va boxa la categoria 70 de kilograme, fiind a doua prezenţă la o astfel de competiţie, prima fiind în 2021, când pugilista de la CSM Zalău a ocupat locul 5.… Citeste mai mult […]

Leave a Comment