O nouă performanţă pentru judoka nevăzător Alexandru Bologa

Sportivul sălăjean care a obţinut medalia de bronz în 2016 la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro a realizat o nouă performanţă la finalul săptămânii trecute, în Germania

Se spune că „eşenţele tari se ţin în sticluţe mici”, o zicală care i se potrvieşte de minune sălăjeanului Alexandru Bologa, un sportiv originar din satul Derşida, rămas nevăzător la vârsta de 7 ani. În ciuda handicapului pe care-l are, Bologa a continuat să practice judo-ul, un sport pe care l-a început cu un an înainte de a rămâne complet orb.
Sălăjeanul a participat la o serie de concursruri atât în ţară, cât şi în străinătate, iar anul trecut a obţinut un rezultat istoric, fiind medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. A urmat în luna decembrie o nouă medalie, de această dată de aur, la Openul Japoniei, iar la finalul săptămânii trecute, tânărul de 21 de ani a mai realizat o performanţă.
Judoka sălăjean a participat la un Grand-Prix în Germania, eveniment la care au fost prezenţi sportivi din 14 ţări. Bologa a câştigat toate meciurile susţinute, reuşind să obţină medalia de aur la finalul concursului.
Alexandru Bologa a obţinut prima medalie la vârsta de 18 ani, argint în cadrul Campionatului Mondial rezervat juniorilor şi desfăşurat în Ungaria.

Leave a Comment