„Nu puteam fi de acord cu înjumătăţirea salariului”, spune Mariusz Sordyl

Cu o zi înainte de a părăsi Zalăul şi România, Mariusz Sordyl, polonezul care a pregătit Rematul timp de un sezon şi jumătate, a dorit să aibă o întâlnire cu toţi reprezentanţii mass-mediei locale sportive. Nu a fost deloc acid în declaraţii, chiar dacă ar fi avut probabil motive. „În ultimul timp s-au întâmplat o serie de lucruri despre care aş vrea să discutăm pentru a fi totul lămurit. Pentru noi, turul de campionat a fost foarte greu pentru că nu l-am avut pe Jonathan Winder (al doilea ridicător, n.r.) şi pe Peter Nagy. De cele mai multe ori am fost zece jucători care ne-am antrenat, iar în aceste condiţii pregătirea a decurs foarte greu. Au intervenit şi problemele financiare, ceea ce a fost destul de grav”, consideră polonezul.
Primele discuţii pentru modificarea contractului au avut loc înainte de Crăciun, conducerea propunându-i înjumătăţirea salariului. „Înainte de Crăciun am fost invitat de Consiliul Director pentru a fi informat de problemele financiare şi de faptul că nu mai putea fi posibilă păstrarea unor contracte atât de mari precum a fost al meu şi ale celor doi brazilieni (Dvoranen şi Almedia, n.r.). Propunerea mea a fost să renunţ la ultimul salariu, ceea ce ar fi însemnat o diminuare a salariului cu 20 la sută pe ultimele cinci luni în care eu nu am fost plătit, dar să-mi fie achitate toate restanţele financiare până la data de 31 decembrie. Propunerea conducerii a fost de a-mi înjumătăţii salariul, iar eu nu am putut fi de acord cu acest lucru. Am înţeles faptul că la acest club există probleme financiare, dar nu puteam să accept varianta conducerii. Clubul are în acest moment restanţe financiare faţă de mine, dar am avut o discuţie cu domnul Potroviţă şi mi-a promis că toate datoriile vor fi achitate, astfel încât să putem încheia contractul pe cale amiabilă”, a mai afirmat Sordyl. Acesta a făcut şi o mică paralelă între perioada cât a fost acţionar şi Liviu Ciupe şi ceea ce a urmat după retragerea grupului de firme Rematinvest. „Nici modificările care au avut loc la nivelul conducerii nu au fost de bun augur pentru club. Chiar dacă rolul nostru a fost doar acela de a juca volei, mai mult sau mai puţin, jucătorii au fost afectaţi de schimbările la nivelul conducerii şi de problemele financiare apărute. Au existat restanţe şi anul trecut, dar ele nu au durat mai mult de o lună”.
În ciuda faptului că a fost obligat să-şi încheie conturile cu echipa zălăuană, Mariusz Sordyl consideră că pentru el a fost o experienţă plăcută „aventura” de un an şi jumătate la Remat. „Toată lumea m-a întrebat în Polonia de ce antrenez în România. În Polonia însă sunt cinci-şase echipe unde se poate în condiţii normale şi stabile. Pentru mine perioada de un an şi jumătate petrecută în România şi la Remat Zalău a fost una plăcută. Am descoperit un nou stil de viaţă. A fost o experienţă plăcută care o adaug fără nicio reţinere în CV-ul meu”.

2 Thoughts to “„Nu puteam fi de acord cu înjumătăţirea salariului”, spune Mariusz Sordyl”

  1. coco

    Un domn adevarat, de la care ar putea invata ai nostri. Si un profesionist, cine ii poate reprosa ca jumatatea asta de sezon nu am avut rezultatele de acum un an. Sunt motive obiective, nu vred ca i se pot imputa. Mult succes, oriunde va merge.

  2. Anonim

    Ar fi foarte interesant sa de faca public ce salariu avea acest ” mare antrenor” ! Apoi, sa fie comparat cu ce castiga profesorii si antrenorii salajeni-si nu numai- dar, carecsunt contribuabilii primariei !

Leave a Comment