Nu e Kuku, uite Kuku

Cu toate că a efectuat câteva antrenamente cu vicecampioana ASA Târgu Mureş, nigerianul de la FC Zalău, Benjamin Kuku, are şanse mici să ajungă la formaţia de pe Mureş, având în vedere că echipa târgmureşeană are deja în lot trei fotbalişti extracomunitari, iar regulamentul nu permite mai mult de trei astfel de jucători în lot.

FC Zalău a avut în sezonul trecut pentru prima dată în lot doi jucători „de culoare”, nigerienii Benjamin Kuku şi Ibrahim Jamilu. Dacă Jamilu nu a rupt gura târgului, Kuku a avut evoluţii bune în majoritatea partidelor, iar prestaţiile sale au atras atenţia chiar unor echipe din Liga I. Una dintre ele este ASA Târgu Mureş, formaţie la care jucătorul a şi fost în probe săptămâna trecută. Antrenorul Vasile Miriuţă s-a arătat mulţumit de prestaţiile jucătorului de la FC Zalău, însă şansele sunt foarte mici ca acesta să ajungă la vicecampioana României.
„Kuku a fost săptămâna trecută câteva zile în probe la ASA Târgu Mureş, iar antrenorul Vasile Miriuţă a fost mulţumit de evoluţii lui. Vom continua negocierile, dar şanse sunt destul de mici, fiindcă intervine o problemă legată de numărul jucătorilor extracomunitari. Regulamentul prevede ca o echipă din Liga I să aibă maxim trei jucători extracomunitari în lot, iar la Târgu Mureş există deja trei astfel de fotbalişti. Mi-ar fi plăcut ca Benjamin Kuku să ajungă la ASA Târgu Mureş, fiindcă în Liga a III-a nu ai voie să ai în primul „11” decât un extracomunitar, ceea ce înseamnă că pe unul dintre ei va trebui să-l ţinem pe banca de rezerve”, ne-a declarat preşedintele Ioan Morar.
Şi ofiţerul de presă al clubului târgmureşean a invocat aceeaşi problemă. „Jucătorul a făcut câteva antrenamente cu echipa noastră, dar nu cred că-l vom transfera. Este un fotbalist extracomunitar, iar în Liga I este acea regulă care nu permite echipelor să aibă în lot mai mult de trei jucători extracomunitari. No avem deja acest număr de fotbalişti, astfel că şansele sunt foarte mici ca Benjamin Kuku să ajungă la Târgu Mureş”, a precizat Vlad Podar.
În aceste condiţii, şansele sunt mari ca jucătorul să rămână la formaţia zălăuană şi în sezonul viitor.

2 Thoughts to “Nu e Kuku, uite Kuku”

  1. Anonim

    Zalauance se bucura cel mai tare!

  2. Anonim

    nu am nici o legatura cu fotbalul, citind articolul doar, ma intreb: de ce, cei e la targu mures l-au mai chemat la probe/antrenamente, daca stiau ca au deja 3 jucatori internationali si regulamentul nu le mai permite astfel de jucatori.
    e logica elementara, cam da cu virgula povestea asta…

Leave a Comment