Noua echipă de volei a Zalăului, pe loc de cupă europeană încă de la prima prezenţă în Divizia A1

Chiar dacă este la prima participare în Divizia A1 de volei masculin, SCM Zalău a avut un parcurs remarcabil în sezonul regulat, reuşind să termine pe poziţia secundă prima fază a campionatului. Ultimul turneu al returului s-a disputat în perioada 26 – 29 martie, iar Zalăul le-a avut ca adversare pe Ştiinţa Bucureşti, Dinamo Bucureşti şi CSU Braşov.

Primul duel pentru gruparea zălăuană a avut loc sâmbătă, formaţia de la poalele Meseşului câştigând cu un categoric 3 – 0 duelul cu Ştiinţa –Bucureşti, după 25 – 18, 25 – 11 şi 25 – 12. De precizat faptul că antrenorii Sorin Pop şi Marius Lazăr nu au putut conta în acest meci pe brazilianul Leonardo Dal Bosco, secundul zălăuan acuzând dureri la spate. Nici în meciul următor, cel cu Dinamo, căpitanul Zalăului nu a putut fi în teren, dar SCM-ul a avut un început bun în faţa „alb-roşilor”. Însă, după 25 – 19 pentru zălăuani în actul de debut, situaţia s-a schimbat, iar Dinamo a câştigat următoarele trei seturi, 25 – 16, 25 – 20, 25 – 21, impunându-se cu 3 – 1 la general.

Luni, în ultimul meci, zălăuanii au întâlnit echipa de pe ultimul loc, CSU Braşov, în faţa căreia nu a avut nicio emoţie, câştigând cu 3 – 0 (25 – 13, 25 – 14, 25 – 7).

În urma celor două victorii obţinute în Capitală, SCM Zalău termină pe locul doi sezoul regulat, calificându-se astfel în turneul 1 – 4, în care se va decide campioana României şi cele două echipe medaliate cu argint şi bronz. Play-off-ul se va disputa sub forma a două turnee, organizatoare fiind echipele de pe primele două locuri, adică Arcada Galaţi – ocupanta primul loc şi SCM Zalău – echipa de pe locul secund. Primul turneu va avea loc la Zalău, în perioada 9 – 11 aprilie, iar al doilea, la Galaţi, în perioada 16 – 18 aprilie.

Alături de echipa din Galaţi şi cea zălăuană, în turneul primelor patru s-au mai calificat Steaua Bucureşti şi SCMU Craiova.

Leave a Comment