Naţionala lui Tadici se duelează cu Slovacia pentru un loc la Mondiale

La scurt timp după încheierea ediţiei din acest an a Campionatului European de handbal din Serbia, câştigat de Muntenegru, a avut loc tragerea la sorţi pentru play-off-ul Campionatului Mondial de anul viitor, programat tot în Serbia.
Naţionala de handbal a României va avea un adversar destul de accesibil, reprezentativa Slovaciei, dubla dintre cele două fiind programată la începutul lunii iunie.
„Este o tragere la sorţi accesibilă, însă nu trebuie să ne credem calificaţi dinainte. Cele două meciuri cu Slovacia nu vor fi uşoare. Slovacia are o echipă bună, cu jucătoare care evoluează în campionate puternice, precum cel din Franţa, Germania sau Ungaria”, a declarat selecţionerul Gheorghe Tadici care consideră că trebuie reîncepută o construcţie masivă a echipei naţionale. „Va trebui să începem o reconstrucţie masivă la echipa naţională. La turneul final din Serbia s-a putut vedea care dintre handbaliste corespund şi pe cine se poate conta în viitor. Vom face o reinvetariere, vom continua selecţia şi vom căuta jucătoare care au calităţi, caracter, care acceptă două antrenamente pe zi şi care vor să muncescă pentru a face performanţă”, a încheiat Gheorghe Tadici.
Celelalte dueluri care vor decide cele şapte formaţii calificate la Mondialul din Serbia sunt: Turcia – Danemarca, Islanda – Cehia, Macedonia – Spania, Olanda – Rusia, Germania – Ucraina, Suedia – Polonia şi Franţa – Croaţia.

Leave a Comment