Naţionala condusă de Gheorghe Tadici a obţinut a doua victorie la Campionatul Mondial

Echipa naţională feminină de handbal-tineret a României evoluează în această perioadă la Campionatul Mondial din Ungaria, competiţie în care a fost repartizată în Grupa C, alături de Paraguay, Danemarca, Angola, Olanda şi Japonia. În primul meci, cel cu Japonia, „tricolorele” s-au impus cu scorul de 32 – 30, revenind în finalul partidei, după ce Japonia a condus cu 17 – 15.
Miercuri s-a disputat partida cu Paraguay, România câştigând şi acest joc cu scorul de 41 – 25 (16 – 13). Selecţionerul Gheorghe Tadici a utilizat mai multe jucătoare pe care le-a folosit mai puţin în partida cu Japonia. Sorina Târcă, Diana Bucur şi Raluca Petruş au fost menajate aproape tot meciul de selecţioner, iar în aceste condiţii, Andreea Tecar şi Alexandra Severin au fost jucătoarele care au ieşit cel mai mult în evidenţă.
În prima parte, Paraguay-ul a încercat să ţină aproape de România, dar în partea secundă, „tricolorele” nu au mai iertat nimic, câştigând repriza cu 25 – 13.
În partida de miercuri au evoluat şi cele trei handbaliste convocate de la HC Zalău, portarul Raluca Kelemen şi jucătoarele de câmp Diana Nichitean şi Andreea Stângă, iar Nichitean a reuşit să şi marcheze un gol.
Pentru naţionala de tineret urmează o partidă mult mai dificilă, cu Olanda, programată joi seara, la ora 19.
Jocul cu Danemarca este programat sâmbătă, la ora 16, iar ultima partidă din grupe, cea cu Angola, va avea loc duminică, la ora 19.
În optimile de finală ale Campionatului Mondial se vor califica echipele clasate pe primele patru locuri în fiecare grupă, România având şanse reale să acceadă în această fază a competiţiei.

sursa foto: prosport

Leave a Comment