Morisca se invarte din nou

Morisca se invarte din nou

Echipa antrenata de Gheorghe Tadici si Sorin Radulescu a umilit sambata, in Sala Sporturilor din Zalau, Otelul Galati, o echipa ce evolueaza in cupele europene

HC Zalau – Otelul Galati 28 – 17 (13 – 11)

Foarte putini erau cei care credeau inainte de meci intr-o victorie a echipei zalauane. Probabil aveau si de ce, avand in vedere lotul pe care il avea la dispozitie Cornel Badulescu, in comparatie cu tanara echipa zalauana. Insa, scorul de la finalul partidei i-a lasat fara cuvinte pe multi dintre spectatorii prezenti la meci. HC Zalau a invins fara drept de apel Otelul Galati, o echipa ce evolueaza in cupele europene. Desi inceputul de meci le-a apartinut jucatoarelor antrenate de Cornel Badulescu, acestea reusind sa se afle in avantaj pana in minutul 26, HC Zalau a revenit foarte bine pe finalul primei reprize, intrand la vestiare cu un avans de doua goluri (13 – 11). In partea secunda a intalnirii, handbalistele zalauance au fost de neoprit. Dupa doar opt minute din repriza a doua, Holhos si compania aveau un avans de sapte goluri (19 – 12). Evolutia foarte buna a echipei zalauane a continuat pana la finalul meciului, cand diferenta a fost de 11 goluri (28 – 17). Trebuie remarcata evolutia intregii echipe, dar mai ales cea a portarului Mirela Nichita, care a demonstrat inca o data ca poate fi oricand o solutie viabila, chiar si pentru postul de portar la echipa nationala. In partida de sambata, pentru HC Zalau a debutat junioara Andra Sagmar, jucatoare nascuta in 1991. Victoria de sambata, dar mai ales evolutia jucatoarelor zalauance dovedeste ca, odata cu revenirea managerului Gheorghe Tadici la carma echipei, HC Zalau nu mai este o echipa care sa lupte pentru evitarea retrogradarii, cum s-a intamplat in ultimele doua sezoane. De altfel, chiar si managerul Tadici a afirmat dupa meci ca, de acum inainte, nimeni nu mai vine la Zalau dupa puncte. Sunt multumit de faptul ca nu muncim degeaba. Fetele au muncit foarte mult in ultima perioada si se vede ca sunt intr-un progres. Mi-a placut ca au luptat tot meciul. Avand in vedere ca media de varsta a echipei este foarte scazuta, putem sa ne asteptam in continuare la o crestere in jocul echipei. In primul rand, ma bucur pentru ele. Ma bucur si pentru portari, a caror evolutie a crescut foarte mult in ultima perioada. De acum inainte, nimeni nu va mai veni la Zalau dupa puncte. Vom munci cu aceeasi seriozitate in continuare si sunt convins ca dupa Campionatul European, fetele vor fi mult mai viguroase. Azi (n.r. sambata) am demonstrat ca nu suntem o echipa de subsolul clasamentului, desi nimeni nu ne-a dat nici o sansa inaintea acestui meci. Liga Nationala de handbal feminin va fi intrerupta pana in data de 21 decembrie, fiindca urmeaza Campionatul European din Macedonia.

HC Zalau: Smedescu – Coadalata(4), Ivan (2), Babeanu (4), Holhos (10), Klocza, Bratu. Au mai evoluat: Nichita, Turcas (1), Czeczi (7), Sagmar, Teodorescu. Manager general: Gheorghe Tadici. Antrenor principal: Sorin Radulescu.

Leave a Comment