Mocirlă, peturi şi garduri rupte în loc de noua sală de sport din municipiu

Deşi au trecut mai bine de doi ani de când a fost demolată sala de sport a fostei Şcoli 13 din municipiu, iar cea nouă urma să fie dată în folosinţă în 2016, Compania Naţională de Investiţii nici măcar nu a demarat lucrările. „Dacă totul s-ar fi desfăşurat normal, investiţia trebuia să fie aproape gata”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc.

Sala de sport a fostei Şcoli Generale nr.13 a fost demolată în 2015 pentru a lăsa locul alteia. Deşi au trecut doi ani de la demolarea vechii săli, lucrările la cea nouă nici măcar nu au fost demarate. Lucrările urmează să fie efectuate de Ministerul Dezvăltării Regionale, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), care a semnat un contract cu instituţia Consiliului Judeţean Sălaj (CJS).
„Până în prezent s-a realizat demolarea fostei săli de sport, pentru ca în zilele următoare să aibă loc semnarea protocolului de predare-primire al terenului liber de sarcini către CNI, compania urmând să se ocupe de realizarea unei noi săli de sport”, informa, în toamna anlui 2015, Biroul de presă al Consiliului Judeţean Sălaj.
Din păcate, locul în care astăzi ar fi trebuit să se dispute întreceri sportive arată, mai degrabă, ca o „arătură”.
Preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc, a precizat că există condiţiile necesare de începere a lucrărilor, dar, cu toate acestea, CNI amână construirea noii săli.
„Din păcate, aici este vorba despre un contract încheiat între Compania Naţională de Investiţii şi un constructor care, deşi există un ordin de începre a lucrărilor, amână acest lucru, invocând diverse aspecte ce ţin de eliberarea terenului. Dirigintele de şantier, care este neutru, a confirmat că sunt condiţiile necesare ca lucrările să înceapă. Probabil, dar e doar o presupunere, constructorul a licitat o valoare prea mică şi încearcă să găsească modalităţi prin care să suplienteze valoarea contractului. Nu suntem parte în contract, noi punem la dispoziţie doar terenul. Dacă totul s-ar fi desfăşurat normal, investiţia trebuia să fie aproape gata”, a declarat Tiberiu Marc.
Ca investiţia să poată fi realizată, consilierii judeţeni au aprobat, în aprilie 2015, trecerea imobilului compus din clădire – sală de sport şi teren aferent, din domeniul public în domeniu privat al judeţului Sălaj, demolarea construcţiilor existente pe terenul necesar investiţiei şi predarea terenului Companiei Naţionale de Investiţii.
Cheltuielile de demolare a vechii clădiri au fost suportate de Consiliul Judeţean Sălaj, iar costurile pentru construirea noii clădiri urmează a fi suportate de Compania Naţională de Investiţii.
După ce vor fi finalizate lucrările, iar noua sală de sport va fi dată în folosinţă, instituţia condusă de Tiberiu Marc se obligă să întreţină şi să menţină destinaţia de sală de sport cel puţin 15 ani.
Noua sală de sport va fi destinată sportului de performanţă, dar şi celui de masă.

2 Thoughts to “Mocirlă, peturi şi garduri rupte în loc de noua sală de sport din municipiu”

  1. Anonim

    in locul Scolii nr. 13 trebuia amenajat un COMPUS pentrun DOCTORI !! ar fi trebuit ca in acele spatii sa fie amenajate si date in folosinta gratuita care doctrori tineri, care sa faca performanta in Zalau !
    dar politicienii au grija tiganilor si a asistatilor sociali ! a celor care ii voteaza !
    sa-i mance cancerul pe toti PSD-isiti si pe ungurii, binenteles

Leave a Comment