Misiune aproape imposibilă pentru juniorii republicani de la FC Zalău

Echipa de juniori republicani de la FC Zalău a învins, marţi după-amiază, pe teren propriu, UTA Arad, cu scorul de 2 – 0, însă are şanse extrem de reduse de a se salva de la retrogradare.

FC Zalău ar putea rămâne la finalul acestui sezon fără echipe de juniori republicani în Campionatul Naţional, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria clubului.
După un tur şi un retur în care a avut o evoluţie mai mult decât modestă, echipa de juniori B de la FC Zalău a reuşit, brusc şi dintr-o dată, să obţină victorie peste victorie în play-out-ul Campionatului Naţional.
Juniorii antrenaţi de Alexandru Pop şi Gigi Gorga se află, în continuare pe ultimul loc în serie, la un punct în spatele juniorilor de la LPS Cluj-Napoca, însă cu un meci mai mult disputat.
Chiar dacă nu au prestat un joc foarte bună, fotbaliştii zălăuani au reuşit să se impună în faţa echipei arădene, prin reuşitele lui Rareş Ceaca şi Răzvan Criste. Scorul final al primei părţi a fost 1 – 0, Ceaca reuşind să deschidă scorul în primul sfert de oră, printr-un şut centrare, cu care l-a surprins pe portarul advers. Răzvan Crişte a reuşit un gol şi mai frumos în partea secundă, învingându-l pe goalkeeper-ul arădean cu un şut de la aproximativ 20 de metri.
„Sperăm, în continuare, să ne salvăm de la retrogradare, deşi va fi foarte greu să ne impunem duminică, la Cluj. Se fac multe presiuni ca echipa din Cluj să rămână în campionat şi în sezonul viitor. Oricum, este un regulament prost făcut, după părerea mea, fiindcă este inadmisibil să retrogradezi la nivel de copii şi juniori. La acest nivel, cel mai important este ca juniorii să aibă cât mai multe meciuri oficiale, fiindcă numai aşa se pot forma pentru echipele de seniori”, a afirmat antrenorul Alexandru Pop, după meciul cu UTA Arad.
Până la finalul sezonului, FC Zalău mai are de disputat două meciuri, duminică, la LPS Cluj-Napoca şi joi, 13 iunie, pe teren propriu, cu Universitatea Cluj.
LPS Cluj-Napoca va mai susţine trei meciuri până la final, joi, pe teren propriu, cu Olimpia Satu Mare, duminică, tot acasă, cu FC Zalău, iar joi, 13 iunie, în deplasare, la LPS Bihorul Oradea.
În meciul cu UTA Arad, pentru FC Zalău au evoluat: Gudea – Criste, Lazăr, Pintea, Varga, Supuran, Fluieraş, Ceaca, Suveroşan, But şi Mate. Au mai evoluat: Sas şi Ghiurco. Antrenori: Alexandru Pop şi Gigi Gorga

Leave a Comment