Mirel Seişanu, antrenor atletism: „Se discută despre desfiinţarea baremului de calificare la Jocurile Olimpice şi la Campionatele Mondiale”

Devenită şi la finalul anului 2017 cea mai bună sportivă din Sălaj în clasamentul „olimpicilor”, atelta Paula Todoran se gândeşte la o nouă calificare la Jocurile Olimpice, competiţie la care a participat în premieră în vara anului 2016. Criteriul de calificare ar putea fi, însă, altul, începând cu noul an, luându-se în discuţie eliminarea baremului de calificare.
„Paula crede foarte mult într-o nouă calificare la Jocurile Olimpice, dar aici intervin criterii noi. Se discută foarte mult despre desfiinţarea baremului la Jocurile Olimpice şi la Campionatele Mondiale, participarea la aceste două mari competiţii urmând să se facă, la fel ca în tenis, pe baza unor puncte realizate la anumite concursuri. Federaţia Internaţională de Atletism ia în calcul acest lucru, pentru faptul că anumiţi sportivi, atleţi de elită, realizându-şi baremul pentru aceste două mari competiţii, nu mai participă la alte concursuri, ceea ce este în detrimentul spectacolului şi al oamenilor care vin să vadă atleţii de valoare”, a declarat antrenorul Paulei, Mirel Seişanu.
Paula Todoran s-a calificat, în premieră, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, iar ediţia viitoare este programată în 2020, la Tokyo, în Japonia.

Leave a Comment