Mircea Tutovan, la 69 de ani

13 martie 1952 va rămâne o dată importantă pentru voleiul românesc, fiind ziua în care s-a născut fostul mare voleibalist, Mircea Tutovan, cel supranumit „tunarul Europei”. Nu mai puţin de 10 titluri de campion a cucerit Tutovan cu Dinamo Bucureşti, câştigând cu formaţia din Capitală şi două trofee europene: Cupa Campionilor Europeni şi Cupa Cupelor. Tutovan a evoluat şi pentru cele două formaţii sălăjene, Phoenix Şimleu Silvaniei, cu care a cucerit Cupa Balcanică şi Elcond Dinamo Zalău.
La Şimleu Silvaniei a ajuns în 1981, după multe intervenţii ale regretatului doctor, Ioan Puşcaş, Tutovan afirmând că în acea perioadă era extrem de greu să te transferi de la Dinamo.
Despre Mircea Tutovan se spune că este jucătorul care a inventat serviciul din săritură, având rezultate foarte bune şi cu echipa naţională, pentru care a evoluat în 300 de meciuri, cucerind medalia de bronz la Campionatul European din 1971 şi 1977. În 1972, Tutovan a participat cu naţionala României la Jocurile Olimpice de la Munchen, clasându-se pe locul cinci la final. În 1976, Mircea Tutovan a fost inclus în „Top 10” al celor mai buni jucători din Europa, ajungând chiar pe poziţia a şasea.
Inconfundabil datorită alurii, dar şi taliei, Mircea Tutovan este aproape nelipsit de la meciurile pe care echipa de volei a Zalăului le susţine pe teren propriu, chiar şi în perioada de pandemie. În vârstă de 69 de ani, cel care a revoluţionat sportul la fileu spune că va continua să fie aproape de volei atâta timp cât sănătatea îi va permite acest lucru.
La Mulţi Ani, Mircea Tutovan!

 

One Thought to “Mircea Tutovan, la 69 de ani”

  1. ion

    La Multi Ani ii doresc si eu.
    Merita dl. Tutovan acest articol, fara indoiala.
    Ba si mai mult !!
    Sa-i fie batrinetrea usoara si fara griji !!!

Leave a Comment