Mircea Abraham rămâne în cărţi pentru funcţia de selecţioner

Colegiul de Antrenori a aprobat varianta propusă de Federaţie, ca Dan Gavril, Mircea Abraham şi Ovidiu Macarie să formeze noua conducere tehnică, dar nu s-a stabilit ce funcţii vor ocupa aceştia în noul mandat

Situaţie incertă, în continuare, în ceea ce priveşte noua conducere tehnică a echipei naţionale masculine, chiar dacă noul colectiv a fost aprobat, în cadrul şedinţei Consiliului Director, de la începutul acestei săptămâni. La începutul acestei luni, cel mai vehiculat nume pentru postul de selecţioner a fost cel al lui Mircea Abraham, dar până la şedinţa din această săptămână, pe lista de antrenori au mai apărut două nume: Dan Gavril şi Ovidiu Macarie.
Colegiul de antrenori a aprobat varianta propusă de Federaţie, ca cei trei să formeze noua conducere tehnică a naţionalei, însă funcţiile pe care aceştia urmează să le ocupe vor fi stabilite abia la următoarea şedinţă a Consiliului Director. „Noi am aprobat un colectiv care se va ocupa de echipa naţională, dar nu au fost stabiite încă funcţiile pe care aceştia le vor ocupa. Vom discuta cu fiecare în parte, iar la următoarea şedinţă de Consiliu Director, din luna martie, vom şti şi funcţia fiecăruia”, ne-a declarat secretarul general al Federaţiei Române de Volei, Viorel Manole. Potrivit acestuia, Mircea Abraham, al cărui nume a fost cel mai vehiculat şi la începutul lunii, ar putea ocupa funcţia de antrenor principal. „Există varianta ca Dan Gavril să ocupe funcţia de director tehnic, iar Mircea Abraham să fie numit antrenor principal, situaţie în care, Ovidiu Macarie va rămâne secund”, a mai dezvăluit Manole.
Şi Dan Gavril, tehnicianul echipei CVM LPS Piatra Neamţ, a precizat că nu a primit încă nicio înştiinţare oficială de la federaţie. „Deocamdată nu am primit nicio hârtie din partea Federaţiei Române de Volei, iar până nu voi fi înştiinţat în mod oficial, nu pot să spun nimic concret. Este adevărat că s-a discutat în şedinţa Consiliului Director despre noua conducere tehnică a echipei naţionale, dar nu s-a stabilit ce funcţii vom ocupa fiecare. Se pot schimba multe până la următoare şedinţă”, a afirmat antrenorul nemţenilor.
„Nu s-a stabilit nimic concret. Eu nu am discutat cu cei din cadrul Federaţiei pentru funcţia de antrenor principal, nimeni nu mi-a propus funcţia de secund”, ne-a declarat antrenorul Şimleului, Mircea Abraham.
Prima acţiune a lotului naţional va începe în luna aprilie, România urmând să susţină meciurile din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial. Din grupa „tricolorilor” mai făc parte reprezentativele Luxemburgului, Belgiei şi Lituaniei.

Leave a Comment