Meci de antrenament pentru vicecampioană

Volei Municipal Zalău – Unirea Dej 3 – 0 (25 – 18, 25 – 16, 25 – 17)

Diferenţa de valoare dintre vicecampioana Volei Municipal Zalău şi adversara acesteia de sâmbătă, Unirea Dej, a ieşit rapid în evidenţă şi în timpul jocului, iar formaţia de la poalele Meseşului a reuşit să se impună fără nicio emoţie, cu scorul de 3 – 0. Meciul a început cu câteva servicii greşite de ambele părţi, iar tabela a arătat 8 – 6 în favoarea Zalăului la prima întrerupere tehnică. Oaspeţii au continuat să spere, iar la 7 – 11 au solicitat timp de odihnă, dar valoarea jucătorilor zălăuani şi-a spus cuvântul, aceştia desprinzându-se la 21 – 14 spre final. Unirea a solicitat a doua întrerupere a jocului, iar până la final s-a mers „punct cu punct”, rezultatul final devenind 25 – 18. Dejul a început setul doi cu celălalt libero, Horaţiu Gavriş, dar tot nu a putut ţine aproape de zălăuani decât până la primul time-out tehnic, când tabela a arătat 8 – 6. Secundul transferat în această vară la Dej, Igor Didorciuc, nu a avut una dintre cele mai bune evoluţii, iar Victor Lazăr l-a înlocuit pe acesta cu Traian Gemănariu la scorul de 12 – 8 pentru Zalău. Situaţia nu s-a schimbat cu nimic în teren, iar Zalăul s-a impus chiar mai clar decât a făcut-o în primul set, 25 – 16, după ce Stoev i-a introdus în final pe Georgescu, Olteanu şi Tarţa.
Chiar şi după două seturi pierdute, oaspeţii nu au dezarmat, având un început foarte bune de set în parţialul trei. La 6 – 2 pentru Unirea, Stoev a solicitat, însă, timp de odihnă, iar situaţia a revenit la normal. La scorul de 10 – 9 în favoarea Dejului, Dascălu a protestat la decizia arbitrului principal, acesta arătându-i cartonaşul roşu. De la scorul de 10 – 10, Zalăul nu a mai greşit aproape deloc, distanţându-se la 25 – 17 până la final.
„Încet, încet, Zalăul şi-a adjudecat cele trei puncte, iar cu această echipă alcătuită aproape în totalitate doar din români, cred că putem face rezultate bune în continuare. Sper ca după Anul Nou, această echipă să fie mai puternică. Având în vedere că a fost ultimul meci din acest an de pe teren propriu, vreau să transmit cu această ocazie atât vouă, cât şi tuturor cetăţenilor din Zalău: „Sărbători Fericite”, a declarat la finalul jocului antrenorul Zalăulului, Stoyan Stoev.
De cealaltă parte, tehnicianul Unirii Dej, Victor Lazăr, spera ca echipa sa să opună mai multă rezistănţă în faţa Zalăului. „Un meci mai uşor decât am crezut pentru echipa din Zalău. La începutul meciului, am sperat că vom reuşi să punem ceva mai multe probleme, dar, din păcate, rezultatul este pe deplin meritat pentru echipa gazdă. Nu vreau să comentez arbitrajul. La cald, probabil pot spune multe lucruri, dar a fost decizia arbitrului. Aşa cum am mai spus, noi încercăm să intrăm în grupa locurilor 5 – 8 în acest sezon. Rezultatele ne ajută până în prezent, dar va trebui să ne ajutăm şi singuri”, a afirmat Victor Lazăr.
În urma acestei victorii, Volei Municipal Zalău a acumulat 26 de puncte, urmând ca în etapa viitoare, ultima a turului, să evolueze pe terenul celor de la CSM Bucureşti.
Volei Municipal Zalău: Martin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dall Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Andrei Georgescu, Răzvan Olteanu, Mihai Tarţa şi Claudiu Iov. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Unirea Dej: Marius Dascălu, Cristian Dincă, Adrian Fuzeşi, Mihai Coasă, Ilic Ugljeso, Igor Didorciuc şi Vlad Kantor. Au mai evoluat: Traian Gemănariu şi Horaţiu Gavriş – libero. Antrenori: Victor Lazăr şi Szilagyi Tibor.

Leave a Comment