Lucian Tofan, universal Phoenix Şimleu: „Nu se pune problema ca Mircea Abraham să plece de la echipă”

Phoenix Şimleu Silvaniei a obţinut sâmbătă, în cadrul etapei a V-a, a doua victorie din acest sezon, dar a avut nevoie de cinci seturi pentru a se impune în faţa Stelei. Succesul a fost unul de moral, având în vedere că jucătorii şimleului nu au mai simţit gustul victoriei din prima etapă, când s-au impus cu 3 – 2 în faţa celor de la Banatul Caransebeş. După patru etape au apărut şi primele zvonuri potrivit cărora jucătorii ar fi nemulţumiţi de antrenorul Mircea Abraham. Lucian Tofan, universalul transferat în această vară de la Unirea Dej, a ţinut, însă, să lămurească lucrurile la finalul meciului cu Steaua. „Nu se pune problema ca Mircea Abraham să plece de la echipă, dar lumea trebuie să fie alături de noi, să ne ajute şi să ne încurajeze la fiecare meci. Suntem o echipă cu potenţial, dar este foarte greu să pui şase lideri de la echipe diferite în teren şi să se unifice într-o perioadă scurtă de timp. Mircea Abraham nu are nicio vină, principala vină este a noastră, fiindcă noi intrăm în teren şi jucăm”, a declarat Tofan.
Şimleuanii şi-ar fi dorit să obţină trei puncte în faţa Stelei şi au avut posibilitatea, având în vedere că au avut 2 – 0 la seturi. Însă, evoluţia din seturile trei şi patru a fost modestă, şimleuanii revenind în joc abia în setul decisiv, pe care l-au câştigat cu 15 – 9.
„Bineînţeles că ne-am fi dorit o victorie de trei puncte, pentru că, prin jocul pe care l-am avut astăzi (sâmbătă, n.r.), am demonstrat că suntem mai buni decât Steaua. După setul al doilea a intervenit o relaxare în jocul nostru, iar echipa adversă a profitat de acest lucru. Puteam să obţinem trei puncte, mai ales că în primul set am câştigat la o diferenţă mare. Campionatul este foarte echilibrat în acest an şi nu se poate spune că există o favorită certă la titlu sau la locurile de cupe europene. Au existat surprize în primele etape şi vor mai exista până la final. Orice echipă poate pierde puncte atât acasă, cât şi în deplasare”.
Universalul Phoenix-ului consideră că echipa a căzut psihic în setul doi şi nu a mai avut puterea să revină decât în actul decisiv.
„Suferim în continuare la capitolul psihic. Suntem nouă jucători noi la echipă. Chiar dacă am fost lideri la echipele unde am evoluat în trecut, ne este foarte greu să ne completăm unul pe celălalt. Cred, însă, că dacă vom fi lăsaţi să ne pregătim în continuare în linişte vom izbucni la un moment dat şi va fi bine pentru toată lumea”.
Lucian Tofan este de părere că Phoenix Şimleu îşi poate îndeplini obiectivul propus în acest an, clasare în primele cinci locuri. „Cred că putem să ne îndeplinim obiectivul. Sunt convins că la un moment dat vom „exploda” şi vom avea evoluţia dorită. Eu voi face tot ceea ce depinde de mine ca Şimleul să-şi îndeplinească obiectivul. Publicul trebuie să aibă răbdare cu noi, fiindcă este foarte greu ca jocul nostru să se lege peste noapte. Eu mă simt bine la această echipă. Şimleul este un oraş unde se poate practica volei, dar trebuie răbdare din partea celor care ne susţin”, a concluzionat Tofan.
Phoenix Şimleu Silvaniei a urcat pe poziţia a zecea după victoria în faţa Stelei, urmând ca mâine să evolueze în deplasare, pe terenul echipei SCM Universitatea Craiova.

One Thought to “Lucian Tofan, universal Phoenix Şimleu: „Nu se pune problema ca Mircea Abraham să plece de la echipă””

  1. Anonim

    Ce gluma buna. Tu lider?

Leave a Comment