Bălanul, Luceafărul din Liga a IV-a

Luceafărul Bălan şi Sportul Şimleu s-au întâlnit duminică, în cadrul etapei a III-a din Liga a IV-a, formaţia pregătită de Marius Paşca impunându-se cu scorul de 3 – 1, după ce, în minutul 82, echipa de la poalele Măgurii conducea cu 1 – 0.

Primul derby din actualul sezon al Ligii a IV-a de fotbal s-a disputat duminică, pe terenul din Bălan, unde Luceafărul din localitate a primit vizita campioanei en-titre, Sportul Şimleu. Suprafaţa de joc le-a pus multe probleme celor două echipe în faza de construcţie, însă, chiar şi în aceste condiţii, jucătorii celor două formaţii au făcut câteva faze spectaculoase care au atras aplauzele celor peste 200 de spectatori prezenţi la meci.
Prima parte a fost echilibrată. Mihai Bode a fost cel mai periculos om al gazdelor, iar de la oaspeţi, Adrian Gheţe şi Tudor Ulmeanu au avut de câteva ori şansa deschiderii scorului. Debutul părţii secunde le-a aparţinut şimleuanilor, care au reuşit să deschidă scorul în minutul 52, prin Tudor Ulmeanu. Faza a pornit de la Adrian Gheţe, care a trimis o centrare lungă, în faţa porţii, de pe partea dreaptă, iar Ulmeanu, scăpat de sub marcaj, a reluat cu capul în plasă. După golul oaspeţilor, Bălanul a riscat şi a jucat totul pe cartea atacului. După câteva situaţii bune de a înscrie, Bălanul a reuşit să restabilească egalitatea în minutul 83, prin Marius Haiduc, care l-a învins pe portarul Lucaciu cu un şut plasat, din marginea careului. Nu au trecut decât trei minute până când gazdele au trecut în avantaj. Noul-intrat, Dan Zaharie, a profitat de o greşeală în lanţ a defensivei şimleuane şi a înscris printr-un şut din interiorul careului. Tabela a fost închisă în minutul 90+2, de către Gabriel Buda, Luceafărul Bălan întrerupând astfel seria eşecurilor în faţa echipei din Şimleu.

„Vreau să-mi felicit, în primul rând, jucătorii pentru faptul că au avut puterea să revină pe final în faţa unui adversar valoros, care a demonstrat acest lucru în campionatul trecut. Mă bucură faptul că am avut puterea de a trece de la agonie la extaz. Ne-am propus să creştem în valoare de la meci la meci. Probabil, dacă suprafaţa de joc era mai bună, ar fi fost un spectacol fotbalistic mai frumos. În returul campionatului trecut am încercat să folosim cât mai mult jucători tineri. Încercăm să facem o combinaţie între jucătorii cu experienţă şi cei tineri şi mă bucur că astăzi a dat roade această îmbinare. Deocamdată, nu este nimic câştigat şi sper ca băieţii să rămână la fel de concentraţi până la finalul campionatului pentru a realiza ceea ce ne propunem în acest sezon – câştigarea cupei şi a campionatului”, a declarat Marius Paşca, antrenorul Bălanului, la finalul partidei.
De cealaltă parte, antrenorul-jucător al echipei Sportul Şimleu, Lupo Csaba, consideră că rezultatul final nu reflectă realitatea din teren. „A fost un meci echilibrat. Am întâlnit cea mai bine organizată echipă din Liga a IV-a, însă, după părerea mea, rezultatul nu reflectă realitatea. Cred că noi am căzut fizic, iar primul gol l-am primit prea uşor. Este normal, într-un fel, la nivelul Ligii a IV-a să nu poţi fi la fel de concentrat timp de 90 de minute. Adversarii ne-au prins pe final şi ne-au taxat. Este un rezultat care contează în economia clasamentului, însă mai este mult până la finalul campionatului”, a precizat Lupo Csaba.
În urma acestui rezultat, Luceafărul Bălan rămâne în fotoliul de lider, în timp ce Sportul Şimleu a coborât pe poziţia a şaptea în clasament.
Rezultatele complete din etapa a III-a: Luceafărul Bălan – Sportul Şimleu 3 – 1, CS Crasna – Unirea Mirşid 2 – 4, Olimpic Bocşa – Benfica Ileanda 2 – 3, Rapid Jibou – CS Barcău Nuşfalău 0 – 0, Silvania Cehu Silvaniei – Real Crişeni 5 – 3, AS Chieşd – Gloria Bobota 5 – 2, Dumbrava Gîlgău – Flacăra Halmăşd 5 – 0.
Clasament:
1. Luceafărul Bălan 3 3 0 0 22 – 4 9p
2. Dumbrava Gîlgău 3 3 0 0 12 – 1 9p
3. CS Barcău Nuşfalău 3 2 1 0 7 – 2 7p
4. Unirea Mirşid 3 2 0 1 8 – 4 6p
5. AS Chieşd 3 2 0 1 7 – 6 6p
6. Benfica Ileanda 3 2 0 1 8 – 8 6p
7. Sportul Şimleu 3 1 1 1 10 – 6 4p
8. Rapid Jibou 3 1 1 1 3 – 3 4p
9. Real Crişeni 3 1 0 2 9 – 11 3p
10. Silvania Cehu Silv. 3 1 0 2 6 – 9 3p
11. Gloria Bobota 3 0 1 2 4 – 9 1p
12. CS Crasna 3 0 1 2 6- 14 1p
13. Flacăra Halmăşd 3 0 1 2 2 – 13 1p
14. Olimpic Bocşa 3 0 0 3 4 – 18 0p

 

 

 

 

Leave a Comment