Lovitura lui Buzduhan duce Zalăul în „finala” pentru ultimul loc de cupă europeană

SCM Zalău a obținut sâmbătă seara o victorie de senzație în meciul cu numărul trei al duelului cu SCMU Craiova și se califică în „finala” pentru ultimul loc de cupă europeană. Zălăuanii au dispus cu 3 – 1 de  craioveni, chiar în Bănie, impunându-se cu 2 – 1 la general, rezultat în urma căruia urcă de pe locul opt pe poziția a cincea și se va duela cu Steaua pentru un loc în Cupa Challenge.

Dacă la Zalău a fost rezervă, nefiind complet refăcut după accidentare, ucraineanul Oleksandr Buzduhan a fost introdus în sextetul de bază la Craiova, având un aport decisiv în victoria de sâmbătă. Nu mai puțin de 27 de puncte a făcut universalul Zalăului, fiind, de departe, jucătorul meciului.

Zalăul a început bine din start, câștigând setul de debut cu 25 – 21. Antrenorul Craiovei, Dănuț Pascu, a solicitat primul time-out  la 13 – 15, iar al doilea, la 18 – 21, după un as reușit de Buzduhan. Schimbările făcute de tehnicianul oltenilor nu au dat roade nici în actul secund, câștigat tot de SCM Zalău, cu 25 – 20.

La 2 – 0 în favoarea Zalăului la seturi, Craiova a avut un moment de revenire și s-a impus în parțialul trei cu 25 – 23, dar a fost doar un „foc de paie”, deoarece Zalăul a „lovit” decisiv în actul patru, pe care l-a câștigat la pas, cu 25 – 13.

SCM Zalău va întâlni Steaua în duelul pentru stabilirea locului cinci, jucându-se după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”. Zălăuanii vor avea avantajul terenului propriu în cazul în care va fi nevoie de trei meciuri, două urmând să se joace la Zalău.

 

One Thought to “Lovitura lui Buzduhan duce Zalăul în „finala” pentru ultimul loc de cupă europeană”

  1. […] complet refăcut după accidentare, urcaineanul Oleksandr Buzduhan a… Articolul Lovitura lui Buzduhan duce Zalăul în „finala” pentru ultimul loc de cupă europeană apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment