Liga a IV-a Sălaj, fără spectatori din cauza Coronavirusului

Situaţia critică existentă la nivel mondial şi, implicit la nivel naţional cauzată de epidemia creată de virusul COVID-19, face ca o serie de competiţii sportive să fie suspendate în perioada următoare, iar altele să se desfăşoare fără spectatori. Excepţie nu fac nici competiţiile organizate în cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj.

După decizia privind închiderea instituţiilor din învăţământul primar şi preuniversitar în perioada 11 – 22 martie, Federaţia Română de Fotbal a decis suspendarea tuturor competiţiilor de copii şi juniori până la data redeschiderii şcolilor, ceea se va întâmpla şi la nivel de judeţ. Liga a IV-a va continua doar cu partidele de seniori, urmând a se disputa şi jocurile din Liga a V-a. Acestea, însă, se vor desfăşura fără spectatori, conform Hotărârii Comietului de Urgenţă al AJF Sălaj.

„În conformitate cu statutul AJF Sălaj, având în vedere punctul 2 al Hotărârii nr. 6 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României: dispune ca jocurile din cadrul competițiilor organizate de AJF Sălaj, programate până la data de 31.03.2020 inclusiv, să se desfășoare fără spectatori în conformitate cu prevederile art. 59 alin. 2 din ROAF”, se arată în comunicatul AJF Sălaj.

În cazul în care, clubul organizator va obţine totuşi avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publică competente la nivel local, jocurile vor putea fi organizate cu spectatori cu respectarea următoarelor condiții: numărul de participanți să fie mai mic de 1.000; să fie efectuată o analiză a riscului cu privire la organizarea jocului respectiv cu spectatori elaborată la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică.

Cinci meciuri sunt prograamate la finalul acestei săptămâni în Liga a IV-a, iar la nivelul Ligii a V-a vor avea loc 16 partide în cele trei serii.

Leave a Comment