Liga a III-a, întreruptă mai devreme cu o săptămână

Programată, iniţial, în data de 6 decembrie 2013, partida dintre FC Zalău şi Unirea Jucu a fost amânată pentru data de 1 martie 2014

Întrunit săptămâna trecută, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a stabilit ca ultima etapă programată în acest an în Liga a III-a să fie amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Totodată, au fost amânate şi ultimele două runde din Liga a II-a, programate, iniţial, în datele de 7 şi 13 decembrie 2013, motivul reprogramării fiind acelaşi ca în cazul amânării etapei a XVI-a din Liga a III-a.
Având în vedere că gruparea zălăuană se situează pe locul 7 după eşecul usturător suferit vineri, la Baia Mare (1 – 5), pentru jucătorii pregătiţi de Vasile Jula şi Cristian Oros ar fi fost mai bine dacă s-ar fi jucat în acest an şi meciurile din cadrul rundei a XVI-a. FC Zalău urma să întâlnească în ultima etapă din acest an, pe teren propriu, Unirea Jucu, formaţie clasată pe locul 8 după 15 etape, promovată în al treilea eşalon în această vară.
Preşedintele Ioan Morar a precizat că şi-ar fi dorit să se joace şi ultima etapă din acest an, cu toate că, în unele zone, condiţiile meteorologice ar fi îngreunat desfăşurarea meciurilor. „Sigur că, în condiţiile actuale, pentru noi ar fi fost mai bine să se joace în acest an şi etapa a XVI-a, însă nu Federaţia este de vină pentru locul pe care-l ocupăm, ci jucătorii şi antrenorii”, a declarat oficialul clubului zălăuan, care a dezvăluit că vor avea loc anumite schimbări în pauza de iarnă. „Sunt foarte supărat pe jucători şi antrenori. La Baia Mare, jocul echipei a fost jenant. La 1 – 5, ce mai poţi spune decât că este o umilinţă. Diferenţa putea fi chiar mai mare, dar am avut noroc cu portarul Cristian Man, care a avut câteva intervenţii bune. Mă deranjează foarte mult atitudinea anumitor jucători. Vom face în aceste zile o analiză a primelor 15 etape, împreună cu jucătorii şi antrenorii, şi vom lua măsurie care se impun. Cei care nu au dat randament, vor pleca, indiferent de numele acestora. Noi avem nevoie de jucători care muncesc, nu de nume cunoscute. Antrenorilor le-am pus la dispoziţie lotul pe care şi l-au dorit. Atât jucătorilor, cât şi antrenorilor le-am promis prime la fiecare meci şi au beneficiat şi de un stagiu de pregătire centralizată. Le-am oferit toate condiţiile, iar ei au dezamăgit”, a mai afirmat Ioan Morar.
Programul etapei a XVI-a, amânată pentru data de 1 martie 2013: Metalurgistul Cugir – Arieşul Turda, Naţional Sebiş – CS Oşorhei, FC Zalău – Unirea Jucu, CS Ineu – FCM Baia Mare şi Sănătatea Cluj – Şoimii Pâncota.

Leave a Comment