Lanterna rosie s-a stins dupa 23 de minute in fata Zalaului

 Lanterna rosie  s-a stins dupa 23 de minute in fata Zalaului

Dupa 23 de minute in care jocul a fost echilibrat, HC Zalau s-a desprins decisiv in partida disputata ieri, la Slatina, in fata echipei locale KZN

KZN Slatina – HC Zalau 26 – 31 (13 – 17)

Liga Nationala de handbal feminin a revenit ieri cu etapa a XVIII, dupa o pauza de trei saptamani in care a avut loc o actiune a lotului national de senioare. HC Zalau a intalnit, in deplasare, lanterna rosie a clasamentului, KZN Slatina, echipa de care a dispus la final la o diferenta de cinci goluri, 31 – 26. Scorul a fost echilibrat in primele 23 de minute, timp in care gazdele au condus cu 5 – 3, 7 – 5 si 10 – 9. Handbalistele pregatite de Tadici si Radulescu au restabilit egalitatea la 12, dupa care au inscris patru goluri consecutive, scorul devenind 12 – 16. Pana la pauza, fiecare echipa a mai marcat cate un gol, scorul fiind 13 – 17 dupa prima jumatate de ora. In partea a doua, HC Zalau si-a pastrat tot timpul un avans linistitor, diferenta cea mai mare fiind de sapte goluri (29 – 22). Pe final, managerul Gheorghe Tadici a rulat intreg lotul avut la dispozitie, iar gazdele au reusit sa se apropie la cinci goluri. Se putea obtine mai mult, insa poarta nu ne-a ajutat azi. Atat in prima repriza, cat si in partea a doua, am inlocuit-o pe Nicihita cu Cheta, iar randamentul acesteia a fost ceva mai bun. Important este ca ne-am indeplinit obiectivul, in ceea ce priveste rezultatul.

Speram sa mai obtinem doua puncte si in partida cu Rapid, pentru a se clarifica problema amenintarii cu retrogradarea, a declarat dupa meci Gheorghe Tadici. Jucatoarele remarcate de managerul zalauan sunt: Holhos, Turcas si Cheta. In etapa de la finalul acestei saptamani, HC Zalau va primi vizita echipei Rapid Bucuresti. Imprumutata in urma cu doi ani de la Oltchim la HC Zalau, extrema dreapta, Alina Bratu, se va intoarce in aceste zile la clubul din Zavoi, gruparea zalauana incheindu-si conturile cu jucatoarea la sfarsitul saptamanii trecute. Cu mai multe amanunte despre acest subiect vom reveni in editia de maine.

Pentru HC Zalau au marcat: Holhos (13 – 4), Babeanu (8 – 1), Czeczi (4), Coadalata (3), Turcas (2), Bidascu (1).

Leave a Comment