La Campionatul Naţional de minifotbal: Euro Glia Nuşfalău s-a oprit în sferturile de finală

Devenită campioană judeţeană la minifotbal, Euro Glia Nuşfalău a participat săptămâna trecută la turneul final din cadrul Campionatului Naţional de minifotbal, desfăşurat la Deva, fiind prezente campioanele din 20 de judeţe ale României.

Echipa patronată de Osz Andrei şi condusă de pe margine de Adrian Damian a avut un început de senzaţie, câştigând toate cele patru partide din faza grupelor. Cea mai clară victorie a fost înregistrată în duelul cu Old Foxes Mediaş, sălăjenii câştigând cu scorul de 6 – 3, după ce medieşenii conduceau cu 2 – 1 la pauză. Pentru Euro Glia au marcat Szeles Tibor (3), Tudor Ulmeanu, Robert Orban şi Kallai Geza.
Formaţia din Nuşfalău nu a avut mari emoţii nici în partida cu Nigeria Reşiţa, de care a dispus cu 4 – 2, golurile sălăjenilor fiind marcate de Toth Karoly (2), Szeles Tibor şi Gabor Gabor. Euro Glia s-a impus la o diferenţă de două goluri şi în disputa cu Avantaje Deva, 3 – 1, prin reuşitele lui Robert Orban (2) şi Gabor Gabor. Acelaşi scor s-a înregistrat şi în meciul cu Bronx Galaţi, 3 – 1, golurie echipei Euro Glia fiind înscrise de Toth Karoly (2) şi Anghel Cătălin.
Clasată pe prima poziţie la finalul jocurilor din faza grupelor, Euro Glia s-a calificat în sferturile de finală, unde a întâlnit Mav Glissando Timişoara, o echipă mai valoroasă, în faţa căreia formaţia patronată de Osz Andrei a fost nevoită să se vadă învinsă cu scorul de 3 – 0. „Cred că dacă am fi avut un alt adversar în sferturi, am fi putut ajunge până în faza semifinalelor. Totuşi, nu cred că ne-am făcut de ruşine, din moment ce am câştigat patru meciuri din cinci”, consideră antrenorul Adrian Damian.
Şi patronul echipei, Osz Andrei, s-a declarat mulţumit de ceea ce a realizat echipa sa la turneul final de la Deva. „Am câştigat o grupă grea, cu echipe bune, iar în sferturi am întâlnit o echipă foarte valoroasă, care, trebuie să recunoaştem că a fost cu două clase peste noi. Toţi jucători echipei din Timişoara trăiesc din minifotbal, având un venit lunar între 300 şi 500 de euro, plus că fac şi câte patru antrenamente pe săptămână. Nu pot decât să fiu mulţumit de ceea ce am realizat la acest turneu. Le mulţumesc băieţilor pentru evoluţia care au avut, dar şi celor care au fost alături de echipă în acest sezon”. Patronul echipei din Nuşfalău ne-a dezvăluit că echipa sa nu va mai continua să evolueze în campionatul de minifotbal, însă există varianta ca locul acesteia în Liga I să fie ocupat de o altă echipă, tot din Nuşfalău. „Noi nu vom mai continua, cel puţin în sezonul următor. Probabil că peste doi sau trei ani vom reveni. Există varianta ca locul nostru să fie luat de o altă echipă, cu jucători tot din Nuşfalău, dar echipa nu va mai avea denumirea de Euro Glia. Sunt mândru de ce am realizat cu această echipă, dar am decis să punem punct, cel puţin pentru o perioadă”.
Câştigătoarea turneului final de la Deva este Magic Iaşi, care a dispus în finală cu scorul de 4 – 2 de Mav Glissando Timişoara.

Leave a Comment