Kiraly Iris a câştigat Cupa „Caraimanului” la tenis de câmp

După locul doi ocupat la Turneul „Dacia Vrancart”, desfăşurat la finalul lunii trecute, tenismena de la CSM Zalău, Kiraly Iris, a obţinut un rezultat şi mai bun la Cupa „Caraimanului” de la Sinaia.
Sportiva pregătită de antrenorul şi profesorul de sport din Şimleu Silvaniei, Cristian Barna, s-a clasat pe locul I la categoria 14 ani feminin.
Turneul s-a desfăşurat în sistem „şah”, adică fiecare cu fiecare, eleva Şcolii Generale „Gheorghe Lazăr” susţinând trei meciuri în Grupa A până să ajungă în finala competiţiei.
Primul meci l-a avut cu ploieşteanca Duca Francesca, câştigat în două seturi, 6 – 1, 6 – 2, urmat de duelul cu Paula Oniţa de la CSU Târgu Mureş, la finalul căruia victoria i-a revenit tot sportivei din Zalău, 6 – 2, 6 – 3. Cel mai clar succes pentru Kiraly Iris s-a înregistrat în cea de-a treia partidă, 6 – 0, 6 – 0 în faţa Ioanei Bogdan, de la CS Carpaţi Sinaia.
Finala a susţinut-o împotriva favoritei numărul doi a concursului, Gabriela Davidescu, de la CSS Ploieşti, câştigătoarea Grupei B. Tenismena zălăuană şi-a luat revanşa în faţa acesteia, învingând-o cu un categoric 6 – 0, 6 – 0.
Ultimul turneu din acest an pentru Kiraly Iris s-a desfăşurat sâmbătă, la Roman, Cupa „Roman-Muşat”, despre care vom reveni cu detalii în ediţiile următoare.

Leave a Comment