Karateka sălăjeni s-au umplut de medalii la Campionatul Naţional de la Braşov

Sala de sport din cadrul Complexului „Paradisul Acvatic” din Braşov a găzduit, în perioada 15 – 17 noimebrie, Campionatul Naţional de karate-do shotokan, competiţie la care au participat peste 300 de sportivi de la 27 de cuburi din România.

Judeţul Sălaj a fost reprezentat la acest eveniment de o delegaţie alcătuită din 14 sportivi şi doi antrenori, care au reprezentat cu cinste şcoala sălăjeană de karate. Lotul a fost alcătuit din sportivi legitimaţi la CS Dani-San Zalău, Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei şi CS Omega Şimleu Silvaniei.
Sportivii au evoluat în probe de kata individual şi echipe, kumite individual, secţiunea de shobu-ippon şi shobu-sanbon, iar rezultatele sălăjenilor au fost peste aşteptările antrenorilor Dan Chiş şi Gheorghe Pop.
După evoţii foarte bune atât la kata individual, cât şi la echipe, Daria Făgăraşi a fost dublu medaliată cu aur, iar din echipă au mai făcut parte: Ştefania Costea şi Larisa Borbe. Mark Vicsi a fost, şi el, dublu medaliat cu aur, după ce a terminat pe primul loc atât în proba de kata individual, cât şi în cea de kumite individual. Paula Radu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria cadeţi, iar Mihai Pasztor a devenit campion naţional în proba de kumite individual, la categoria minicadeţi.
Vicecampioni naţionali la kumite individual au devenit: Antonia Niream (minicadeţi), Giulia Gurzău (minicadeţi), Diego Rucăreanu (copii III), Marius Ilinca (copii III) şi Ioan Pap (seniori).
Şase dintre cei 14 sălăjeni au fost medaliaţi cu bronz: Ştefania Coste (copii II), Larisa Borbe (copii II), Diego Rucăreanu (copii III), Pasztor Mihai (minicadeţi), Darius Goron (copii II), Sergiu Gombaşi (copii II) şi Andrei Creţ (copii III).
„Rezultatele vorbes de la sine, iar eu împreună cu Dan Chiş nu putem decât să ne declarăm muţumiţi de evoluţia elevilor noştri şi să-i felicităm. Ne-am propus să ne întoarcem cu cinci medalii de la acest Campionat Naţional şi am obţinut mult mai multe, iar şase dintre ele au fost de aur, ceea ce nu este deloc puţin, având în vedere nivelul ridicat al concursului”, a declarat Gheorghe Pop, preşedintele CS Omega Şimleu Silvaniei.

One Thought to “Karateka sălăjeni s-au umplut de medalii la Campionatul Naţional de la Braşov”

  1. anonim

    Prea multe greseli ortografice sa nu zic anagramate,prea mult, prea bun.. pardon, prea batator la ochi un ziar care se respecta,,,lasa mult de dorit!

Leave a Comment