Karateka sălăjeni, la seminarul de la Braşov

Sub egida Word Shotokan Karate Union (WSKU) România, Academia Shotokan Karate-Do a organizat zilele trecute un seminar condus de shihan Adrian Popescu Săcele (8 DAN). Acesta este preşedintele celor două organizaţii, dar şi fondatorul Ligii Cluburilor de Karate Shotokan-Fudokan, prima instituţie legal constituită pe linie de karate, în 1990.
Printre cei peste 50 de participanţi la eveniment s-au numărat şi patru karateka din Sălaj: Gheorghe Pop – preşedintele CS Omega Şimleu Silvaniei şi al Clubului Copiilor din acelaşi oraş, Dan Chiş – preşedintele CS Dani-San Zalău, Călin Coste – instructor CS Omega Jibou şi Gaspar Ferencz – un veteran al karate-ului şimleuan. Ultimul dintre cei patru este primul sportiv care a obţinut centura neagră sub comanda lui Viorel Duţă (preşedinte Asociaţia Nord Amical Karate), pe vremea când acesta antrena în Şimleu Silvaniei.
„Chiar dacă locuieşte în Canada, sensei Viorel Duţă a ţinut să participe la acest eveniment pentru a se putea pregăti alături de noi, fiind plăcut impresionat de faptul că sensei Popescu l-a recunoscut după mai bine de 20 de ani. Ne-am întors de la acest eveniment cu un bagaj tehnic de cunoştinţe mai voluminos, iar munca noastră din cluburi se va fructifica la finalul lunii martie, la Campionatul Naţional de la Braşov, eveniment la care se va întocmi şi lotul pentru Campionatul Mondial din Georgia, programat la începutul lunii mai”, a afirmat preşedintele CS Omega Şimleu Silvaniei, Gheorghe Pop.
Evenimentul de la Braşov a durat trei zile, perioadă în care cei prezenţi au exersat diferite procedee şi tehnici din această ramură sportivă. Ideea de bază este ca şcoala WSKU din România să se ghideze, în continuare, după aceleaşi principii tehnice, iar cluburile din cadrul Academiei să promoveze aceeaşi linie tehnică în mod unitar.

Leave a Comment