Juniorii republicani de la FC Zalău, la a treia victorie în play-out

Dacă în prima parte a campionatului, evoluţia juniorilor republicani B de la FC Zalău a lăsat de dorit, jucătorii pregătiţi de Alexandru Pop şi Gigi Gorga par să se fi trezit pe ultima sută de metri. Ajunşi în play-out, după ce au terminat pe ultimul loc prima fază a campionatului, juniorii de la FC Zalău au câştigat primele trei partide susţinute.

După victoria din prima etapă, 5 – 2 în deplasare la LPS CSS Bihorul Oradea şi succesul la limită obţinut joi, pe teren propriu, 1 – 0 cu Olimpia Satu Mare, FC Zalău s-a impus duminică fără emoţii, cu scorul de 3 – 1 în deplasarea de la UTA Arad.
Zălăuanii au deschis scorul după numai zece minute de joc, prin Robert But, după ce, cu câteva minute înainte, acelaşi jucător a trimis balonul în bară. Daniel Supuran a trimis o centrare de pe partea dreaptă, portarul gazdelor a ieşit greşit pe centrare, iar But a profitat şi a înscris printr-o boltă.
Patru minute mai târziu, Soporan avea să majoreze avantajul echipei zălăuane. Acesta a recuperat mingea la 35 de metri de poarta adversă, a luat o acţiune pe cont propriu şi l-a învins pe portarul advers printr-un şut la colţul lung, din interiorul careului, mingea lovind bara înainte să pătrundă în plasă.
Scorul a devenit 3 – 0 pentru FC Zalău, în minutul 21, după ce Mate Rudolf a profitat de o gafă a portarului arădean. Oaspeţii puteau face imediat 4 – 0, dar Supuran a ratat singur cu portarul advers.
Meciul a devenit mai echilibrat în partea secundă, gazdele au redus din handicap în minutul 53, după care a preluat controlul partidei, ratând câteva situaţii bune de a mai înscrie. Portarul Zalăului, Alex Gudea, a avut însă o evoluţie foarte bună, menţinând Zalăul la două lungimi în faza arădenilor.
Jucătorii zălăuanii şi-au revenit pe final şi au ratat trei situaţii uriaşe de a înscrie.
„Mă bucur că băieţii şi-au revenit, chiar dacă în ultimul moment. Suntem pe un drum ascendent şi sperăm să rămânem în campionatul de juniori republicani”, ne-a declarat antrenorul Alexandru Pop.
În etapa viitoare, programată duminică, FC Zalău va primi vizita juniorilor de la LPS Cluj-Napoca, într-un meci pe care zălăuanii sunt obligaţi să-l câştige pentru spera, în continuare, la salvarea de la retrogradare.
FC Zalău: Alexandru Gudea – Vlad Tohat, Răzvan Criste, Cătălin Lazăr, Darius Varga, Dan Olar, Rareş Ceaca, Daniel Supuran, Robert But, Alex Fluieraş şi Mate Rudolf. Au mai evoluat: Paul Gazda, Ionuţ Suveroşan. Antrenori: Alexandru Pop şi Gigi Gorga

Leave a Comment