Junioarele lui Tadici nu s-au speriat de campioana Romaniei

Junioarele lui Tadici nu s-au speriat de campioana RomanieiOltchim Rm. Valcea – HC Zalau 28 – 24 (16 – 10)

Desi managerul Gheorghe Tadici a lasat acasa patru titulare, avand in lot patru jucatoare nascute in 1991, HC Zalau a pierdut la o diferenta de doar patru goluri partida din Zavoi. Mai mult, gruparea de la poalele Mesesului a reusit sa conduca masina de handbal, Oltchim, pana in minutul 23

Handbal Club Zalau s-a deplasat la Ramnicu Valcea, pentru partida de ieri, fara patru titulare (Mirela Nichita, Georgiana Coadalata, Adriana Holhos si Alina Bratu), pe care Gheorghe Tadici a dorit sa le menajeze pentru partida de duminica, cand HC Zalau va primi vizita echipei HC Dunarea Braila. Locul celor patru a fost luat de junioarele nascute in 1991 (Mihaela Cheta, Iulia Sabau, Andra Sagmar si Andreea Tamas). Chiar si in aceste conditii, zalauancele au avut o evolutie buna in Zavoi, reusind sa conduca echipa campioana pana in minutul 23. Insa, din minutul 15, HC Zalau a ramas fara extrema Florina Turcas, care s-a accidentat, nemaiputand continua jocul. Din acel moment totul s-a dat peste cap, a declarat managerul Gheorghe Tadici. Pe finalul primei reprize, gazdele s-au distantat, iar scorul pauzei a devenit 16 – 10. HC Zalau a avut cateva momente bune si in partea a doua, insa in ultimele sapte minute ale meciului, Oltchim a inscris de opt ori, in timp ce handbalistele zalauance au marcat doar trei goluri. Am facut un joc bun. Am avut momente bune atat in prima repriza, cat si in repriza a doua, insa in ultimele sapte minute am dat trei goluri si am luat opt, a mai spus Gheorghe Tadici, care a adaugat ca toata lumea prezenta la meci a fost impresionata de jocul echipei zalauane. Cea mai buna marcatoare din echipa zalauana a fost Mihaela Ivan (10), urmata de Dana Babeanu (7), Mihaela Teodorescu (3), Alina Czeczi si Mihaela Viscreanu, fiecare cu cate doua. In urma acestei infrangeri, HC Zalau a coborat pe locul noua in clasament, avand noua puncte acumulate.

Debut cu dreptul pentru Mihaela Cheta

Junioara nascuta in 1991, ce evolueaza si la echipa de junioare I de la Clubul Sportiv Scolar Zalau, Mihaela Cheta, a debutat in Liga Nationala tocmai impotriva campioanei Oltchim Ramnicu Valcea. Managerul Gheorghe Tadici a fost multumit de evolutia acesteia, Cheta inchizand poarta zalauana in patru situatii de om la om, dar aparand si doua lovituri de la sapte metri. Tadici a mai spus ca jucatoarea va avea sansa sa se afirme si pe viitor, deoarece Mihaela Smedescu va mai ramane la HC Zalau doar pana la finalul turului. Ea a venit cu bagaje cu tot la Valcea, insa am stabilit de comun acord cu cei de la Valcea sa ramana la Zalau pana dupa meciul cu Deva, a precizat Tadici.

Tadici, aplaudat de Brigada Zavoi

Suporterii echipei campioane, prezenti in numar mare la partida de ieri dimineata, nu au uitat performantele obtinute de Gheorghe Tadici in cei doi ani, cat s-a aflat la carma campioanei Romaniei, aplaudandu-l pe acesta si scandandu-i in dese randuri numele atat pe parcursul meciului, cat si la finalul acestuia. M-am dus dupa meci si am discutat cu ei. Le-am promis ca daca Oltchim va ajunge in finala Ligii Campionilor voi fi alaturi de ei in tribuna, a afirmat managerul zalauan. In cei doi ani petrecuti la Valcea, Tadici a cucerit doua titluri nationale, Cupa Cupelor, Cupa Romaniei si Supercupa Europei, ajungand si pana in faza a doua a grupelor Ligii Campionilor.

Leave a Comment