Iulia Cliţan a devenit, în premieră, sportiva anului în Sălaj

Sportiva de la CS Terra Kid Zalău şi-a depăşit în acest an antrenorul în clasamentul sporturilor neolimpice, în timp ce în clasamentul „olimpicilor”, cea mai bună sportivă a fost desemnată şi în acest an atleta Paula Todoran

Rezultatele notabile obţinute în acest an de Iulia Cliţan au culminat cu performanţa obţinută la ultima competiţie oficială, Campionatul Mondial de Karate Fudokan, desfăşurat în urmă cu o săptămână, la Belgrad. Sportiva legitimată la Clubul Sportiv Terra Kid Zalău a devenit, pentru prima dată în carieră, cvadruplă campioană mondială, cucerind aurul în probele de kumite individual, fuku-go, kata echipe şi kumite echipe.
Pe poziţia secundă în clasamentul sporturilor neolimpice se situează Călin Marincaş, antrenorul clubului Terra Kid Zalău, care în ultimii ani a devenit sportivul anului în judeţ.
Tot un karateka ocupă şi poziţia a treia, Dan Chiş, instructorul clubului CS Dani-San Zalău.
În clasamentul sporturilor olimpice, supremaţia o deţine şi în acest an atleta Paula Todoran, dublă campioană naţională şi vicecampioană naţională. Aceasta este urmată în clasament de pugilistul de la CSM Zalău, Adrian Popuţea şi de Rareş Bălean, voleibalist ce a devenit în acest an vicecampion naţional şi a câştigat Cupa României cu Volei Municipal Zalău.
O noutate faţă de galele anterioare este faptul că în acest an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a alcătuit şi un clasament al jocurilor sportive, unde, pe primul loc se situează Volei Municipal Zalău. Poziţia secundă este ocupată de Handbal Club Zalău, urmat de FC Zalău, Viitorul şi Luceafărul Bălan.
„DJST Sălaj nu poate şi nu trebuie să discrimineze un sportiv sau anumite discipline sportive pe motiv că nu atrag spectatori sau pentru că nu au aceeaşi popularitate ca celelalte. În cadrul evenimentului pe care-l vom organiza joi, dorim să premiem cei mai buni sportivi din judeţul Sălaj, iar ca o noutate este faptul că, pe lângă cele două clasamente alcătuite la sporturile olimpice şi neolimpice, va fi şi un clasament al jocurilor sportive. Referitor la primele două clasamente, DJST Sălaj respectă criteriile de acordare a punctajelor, stabilite de către Ministerul Tineretului şi Sportului. Suntem conştienţi că, prin resursele noastre financiare de care dispunem la festivitatea de premiere, nu putem să-i recompensăm nici pe jumătate pe sportivi şi antrenorii acestora”, a precizat Adrian Fărcaş, directorul DJST Sălaj.
În clasamentele celor mai buni sportivi de la finalul anului se mai regăsesc: Leonardo Dal Bosco (volei), Claudia Constantinescu (handbal), Sergiu Morar (box), Cătălin Marian (atletism), Daniela Cîrlan (atletism), Alina Ştirb (box), Andrei Margin (tenis de masă), Dan Poptelecan, Szeri Roberta (ambii de la CS Terra Kid Zalău), Cristian Bolduţ (CS Vidalis), Paula Andreea Radu (CS Omega Şimleu Silvaniei), Cristian Pop (CS Alfa Zalău), Pal Brigitta (CS Terra Kid Zalău) şi Sorin Fritea (CS Gold Gym Şimleu Silvaniei).

One Thought to “Iulia Cliţan a devenit, în premieră, sportiva anului în Sălaj”

  1. RUSINE DE CLASAMENTE,CA IN FIECARE AN! TAIETORI DE FRUNZE LA CAINI LA DJTS!!! SALARII ARUNCATE DEGEABA,PE APA SAMBATEI….RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Comment