Început promiţător, final dezamăgitor pentru voleibaliştii „tricolori”

Naţionala masculină de volei a României a înregistrat o singură victorie şi două înfrângeri în primul turneu de calificare la Campionatul European programat anul viitor, în Polonia. Începutul a fost promiţător, „tricolorii” pregătiţi de Dănuţ Pascu şi Ovidiu Macarie câştigând cu scorul de 3 – 0 disputa cu reprezentativa Macedoniei. Cu doi jucători de la Volei Municipal în lot (Adrian Feher şi Răzvan Mihalcea), dar şi cu alţi doi foşti componenţi ai vicecampioanei (Mihai Gheorghiţă şi Marian Bala), România a avut o evoluţie bună în partida de debut. Actul întâi a fost cel mai disputat, pe care „tricolorii” l-au câştigat cu 25 – 21, diferenţa de la finalul celorlalte două fiind mult mai mare, 25 – 14, respectiv 25 – 12.
Iubitorii voleiului românesc aşteptau un succes şi în jocul de vineri, cu reprezentativa Estoniei, dar jucătorii pregătiţi de Dănuţ Pascu au reuşit să câştige doar primul parţial. 25 – 19 în favoarea României a arătat tabela la finalul primului set, iar actul secund s-a încheiat în prelungiri, 28 – 26 pentru estonieni. „Tricolorii” au căzut psihic, iar oaspeţii s-au impus cu 25 – 18, respectiv 25 – 23 în ultimele două seturi.
Ultimul meci a avut loc sâmbătă după-amiaza, împotriva Cehiei, cea mai bună echipă din grupă. Naţionala ţării noastre a cedat cu 0 – 3, după 13 – 25, 17 – 25 şi 21 – 25.
„Atât eu, cât şi colegii mei speram să obţinem două victorii din acest turneu. În ultima zi, am întâlnit o echipă mai bună decât a noastră, de nivel modial. Cred că Cehia se va califica de pe primul loc la Campionatul European. Cred că puteam avea o evoluţie mai bună, însă, şanse la calificare mai există, iar în Cehia vom face tot posibilul să terminăm grupa pe locul doi”, a declarat Adrian Feher, libero-ul echipei naţionale şi al echipei Volei Municipal Zalău.
Al doilea turneu de calificare este programat la finalul acestei săptămâni, în Cehia. Echipa clasată pe primul loc la final se va califica direct la Campionatul European de anul viitor, în timp ce formaţia de pe locul secund va susţine un meci de baraj, în dublă manşă, împotriva echipei clasate pe locul secund în Grupa D, unde evoluează Letonia, Slovacia, Croaţia şi Israel.

Leave a Comment