Început promiţător de sezon pentru atleta Paula Todoran

Atleta Paula Todoran a început cu dreptul sezonul competiţional, obţinând un rezultat notabil duminică, în cadrul Maratonului de la Hamburg. Sportiva legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a terminat cursa pe locul 14, cu timpul de 2 ore, 43 de minute şi 56 de secunde, rezultat prin care Paula Todoran şi-a realizat baremul pentru Campionatul Mondial programat în 11 august, la Londra.
Atleta zălăuană ne-a precizat că timpul înregistrat la final putea fi mai bun, însă, condiţiile meteorologice le-au dat bătăi de cap tuturor participanţilor.
„Vremea a fost foarte capricioasă şi la Hamburg, aşa cum a fost în toată Europa. Pe lângă faptul că a fost foarte rece şi bătea vântul, după câteva minute de la startul cursei a început o ploaie cu gheaţă. Primii 35 de kilometri i-am parcurs foarte bine, după care au început contracţiile musculare. Însă, sunt mulţumită de rezultatul final şi sunt convinsă că timpul înregistrat ar fi fost mai bun dacă vremea ar fi fost mai bună. Nu am avut emoţii înaintea cursei, fiindcă pregătirea a decurs foarte bine şi eram convinsă că voi face o cursă bună. Sper să fiu sănătoasă în continuare, fiindcă vreau să reconfirm forma bună pe care am avut-o în 2016. De altfel, gândul meu este la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020”, ne-a precizat atleta.
Până spre finalul cursei, Paula a alergat „cot la cot” cu o nemţoaică, al cărui timp personal era de două ore şi 30 de minute. Condiţiile meteorogolice i-au dat şi acesteia bătăi de cap, atleta din Germania terminând cursa cu timpul de două ore şi 37 de minute.
„Paula a realizat baremul pentru Mondiale, dar sperăm să înregistrăm un timp şi mai bun în perioada următoare. Rezultatul ar fi fost altul şi la Hamburg dacă aveam parte de condiţii meteorologice mai bune”, a precizat antrenorul Mirel Seişanu.

One Thought to “Început promiţător de sezon pentru atleta Paula Todoran”

  1. Anonim

    bravo Paula!
    si la mai mare

Leave a Comment