Încă trei puncte pentru a beneficia de primele de joc

FC Zalău s-a impus vineri după-amiaza cu scorul de 5 – 2 în faţa ultimei clasate, Sănătatea Cluj, însă fotbaliştii pregătiţi de Călin Pop şi Cristian Oros sunt obligaţi să se impună şi sâmbătă, în deplasarea de la Jucu, pentru beneficia, din nou, de prime de joc

După două etape în care a înregistrat o înfrângere pe teren propriu în faţa celor de la Metalurgistul Cugir şi o remiză pe terenul nou-promovatei, Industria Galda, FC Zalău a simţit, din nou, gustul victoriei, vineri după-amiaza, când s-a impus la o diferenţă de trei goluri, 5 – 2 în faţa ultimei clasate, Sănătatea Cluj.
„Mă bucur pentru cele trei puncte. Ştiam că va fi un teren greu, după cum s-a şi văzut. Dacă starea gazonului nu ne-ar fi pus probleme, am fi obţinut o victorie mai clară, fiindcă suntem o echipă tehnică. Adversarii noştri nu au arătat nimic în acest joc. Băieţii au făcut câteva greşeli la finalizare şi din cauza gazonului, fiindcă este greu să controlezi mingea pe unde teren cum a fost cel de astăzi (vineri, n.r.). Îmi era frică de acest meci, chiar dacă am jucat cu <>. La 3 – 2 se putea întâmpla orice. Vreau să felicit toată echipa, în special pe Daniel Supuran, care a adus un aport important la echipă. Sper că aibă evoluţii cât mai bune pe viitor”, a afirmat preşedintele Ioan Morar.
Şi antrenorul Călin Pop consideră că echipa sa ar fi obţinut o victorie mai clară dacă starea gazonului ar fi fost mai bună. „Starea gazonului nu ne-a permis că facem faza de construcţie aşa cum ne-am fi dorit. Noi, antrenorii, nu suntem mulţumiţi niciodată de jocul echipei, dar, per ansamblu, echipa a făcut un joc bun, iar băieţii s-au dăruit. Cu mai multă atenţie, puteam obţine o victorie mai clară. Dacă ar fi fost 4 – 0 în primele 20 de minute ar fi fost o normalitate. Nu numai starea gazonului a fost principalul motiv, fiindcă unii jucători au încă probleme în anumite execuţii”, consideră tehnicianul zălăuan.
De cealaltă parte, antrenorul Sănătăţii, Marius Semeniuc, este de părere că scorul final ar fi fost, probabil, altul dacă echipa sa ar fi egalat situaţia la trei. „Plătim tribut perioadei de pregătire din vară, fiindcă ne-am reunit destul de târziu. 75 de minute jucăm bine, dar finalul nu ne aparţine, iar echipa adversă face diferenţa. Ştiam, oricum, ce ne aşteaptă la Zalău, fiindcă FC Zalău este o echipă bună care merită să fie în primele locuri. Suntem o echipă de moral. Dacă reuşeam să egalăm la trei, probabil aveam o şansă. Nu ştiu dacă reuşeam să o şi fructificăm, dar era o şansă pentru noi. Am scos spre final jucătorii tehnici din teren, fiindcă pe acest teren nu mai avea ce să facă. Nu mă aşteptam ca terenul să se <> atât de repede”, a declarat Semeniuc.
După rezultatul de vineri, FC Zalău a urcat pe locul şase în clasament, având 16 puncte acumulate, dar este obligată să se impună şi în etapa următoare ca jucătorii să poată beneficia, din nou, de prime de joc. „Dacă nu obţinem şase puncte în următoarele două meciuri ne vom atinge şi de salariile jucătorilor”, avea să precizeze preşedintele Morar după remiza de la Galda.
Meciul dintre Unirea Jucu şi FC Zalău, din cadrul etapei a zecea este programat sâmbătă, 1 noiembrie, de la ora 14.

Leave a Comment