„Îmi doresc din suflet ca Volei Municipal Zalău să câştige campionatul”

Şase titluri naţionale au fost obţinute de voleiul zălăuan în cei peste 30 de ani de la debutul echipei Elcond Zalău pe prima scenă a voleiului românesc. 1996 – 1997, 1997 – 1998 şi 1998 – 1999 au fost sezoanele în care Elcond Zalău a obţinut cele trei titluri de campioană naţională, după care a urmat „era” Remat Zalău. 2000 a fost anul de cumpănă pentru voleiul zălăuan, iar Liviu Ciupe, alături de Tiberiu Marc au reuşit să „resusciteze” acest sport. Liviu Ciupe a devenit la un moment dat chiar principalul investitor, iar rezultatele nu au întârziat să apară. 2009 – 2010 a fost anul în care Remat Zalău avea să obţină primul titlu de campioană, performanţă pe care a mai cucerit-o doi ani la rând. O cupă a României, dar şi prezenţe în cupele europene sunt alte rezultate cu care voleiul zălăuan s-a putut mândri în perioada cât echipa purta denumirea de Remat Zalău. Tot atunci, formaţia de la poalele Meseşului a ajuns în grupele Ligii Campionilor, Remat Zalău fiind, de altfel, prima echipă românească de volei care a acces într-o astfel de competiţie.
După patru ani de la ultimul titlu naţional, echipa zălăuană poate deveni, din nou, campioana României, ceea ce îşi doreşte şi Liviu Ciupe, chiar dacă s-a retras de trei ani din conducerea acestui club.
„Pe lângă partea financiară, am pus şi mult suflet în această echipă. La modul cel mai sincer o spun că îmi doresc din suflet ca Volei Municipal Zalău să câştige campionatul în acest an. În opinia mea, cei de la Zalău au prima şansă la titlu. Echipa din Zalău este matură, cu un antrenor foarte valoros, care ştie să-i coordoneze pe jucători şi să-i scoată din impas”, a afirmat Ciupe.
În semifinala cu Arcada Galaţi, Volei Municipal Zalău conduce cu scorul de 2 – 0 la general şi mai are nevoie de un singur succes pentru a accede în marea finală. În cealaltă semifinală, Universitatea Craiova are 2 – 0 la general în duelul cu Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Leave a Comment